Klart for den raskeste ID.3

1 month ago 23



Nå kommer den sprekeste bilen i Volkswagens ID.-serie. ID.3 GTX Performance får 326 hk og bakhjulsdrift.

Volkswagen ID.3 GTX Performance får motoreffekt på hele 326 hk. Foto: Volkswagen

Samtidig som den firehjulsdrevne ID.7 ble lansert i sportslig GTX-utgave, fikk vi også vite at ID.3 kommer i GTX-utgave med 285 hk og et solid dreiemoment på hele 545 Nm.

Men Volkswagen gir seg ikke med det. For det kommer en enda sprekere versjon med navnet GTX Performance. Det opplyser Volkswagen i en pressemelding. Den får effekten skrudd opp til 326 hester og blir dermed den første modellen som får Volkswagens såkalte Performance drivlinje. Det skriver Norsk Elbilforening på sine hjemmesider.

Egentlig er det akkurat samme motor som i vanlig GTX, men med mer effektuttak. Og Volkswagen kommer nok med flere Performance-utgaver både med firehjulsdrift og effekt på over 400 hk.

ID.3 GTX Performance har fast nakkestøtte som standard. Foto: Volkswagen

ID.3 GTX Performance får nytt batteri på 79 kWt netto og en ladehastighet på 185 kW. De hevder at en ladeøkt fra 10-80 prosent på hurtiglader vil ta rundt 26 minutter. Rekkevidden skal være oppgitt til 601 kilometer. WLTP-forbruket ligger på 1,65 kWt på mila.

0–100 km/t på 5,7 sek.

– Med den spontane effektleveransen, blir ID.3 GTX Performance for meg den elektriske motsatsen til vårt sportslige ikon Golf GTI Clubsport, sier Kai Grunitz, et medlem i Volkswagenstyret og ansvarlig for utviklingen, i pressemeldingen.

Han peker på at den elektriske drivlinja har en helt annen karakter enn en turboladet bensinmotor med manuell girkasse, men henviser samtidig til aksellerasjonstiden på 0-100 km/t på 5,7 sekunder, og lettheten bilens kraft og oppsett gir.

Performance får kraftigere stabilisatorstag slik at den ifølge Volkswagen skal ligge flatere i svingene. Den har også fått ny programmering av de aktive støtdemperne. Kule stoler med uttrekk på puta og fast nakkestøtte er standard.

Read Entire Article