Klare for konsert

2 hours ago 3



Lørdag 5. oktober arrangerer Lista menighet Prestegårdsmarked i Vanse for tiende gang.

Det blir denne gangen et stort høstmarked i låven og i teltene i Prestegården, rett ved siden av Vanse kirke.

– Det er i år rekordstor påmelding til markedet med mange spennende utstillere som kommer for å selge varene sine. Flere utstillere lager flotte varer av gjenbruksmaterialer, som blant annet interiørartikler av gammelt treverk og drivved, og klær og utstyr fra gamle duker og gardiner. I tillegg selges det både lefser, saft, syltetøy, honning, grønnsaker, malerier, smykker, kremer, håndarbeid, trearbeid, pilarbeid, foto, bilder, klær, duker, vesker og mye mer, sier Helene Tunheim Tjørn i arrangementskomiteen i Lista menighet.

– Vi synes det er veldig hyggelig at så mange er interessert i å komme og stille ut og selge varene de produserer. Det er jammen mange produktive, kreative og flinke folk i distriktet vårt, legger hun til.

Arrangørene opplyser videre at det blir salg av lapskaus, kaker og kaffe i kafeen.

– I tillegg blir det utlodning i Langhuset med fine premier. Alle inntekter fra matsalget og fra utlodningene går til planlagt restaurering av kontorlokaler i menighetshuset og ellers til ny fasade og inngangsparti i Langhuset, forteller Tunheim Tjørn.

Hun er fornøyd med at det virker som det blir mer og mer kjent at menigheten arrangerer et slikt marked i Vanse. Hun mener også det virker som om flere og flere våger å ta kontakt for å melde seg på som utstillere.

– Vår tanke er å skape en arena i bygda der folk kan møtes og ha det hyggelig sammen samtidig som mange kreative personer kan vise fram alt det fine de lager. Dette kan gi videre inspirasjon til andre om å lage og produsere ting. Det er også veldig spennende at flere har gjenbruk og miljø som hovedtanke med det de lager, sier Helen Tunheim Tjørn, som ønsker alle hjertelig velkommen til marked - både liten og stor.

Read Entire Article