Klar beskjed fra meteorologen: – Reis til Nord-Norge

1 month ago 20



Alle deler av landet får nedbør i løpet av uka, forteller meteorologene. Men været blir ikke like ille for alle.

 Daniel Berg Fosseng / TV 2
SOMMARØYA: Det er mer fint sommervær i vente på Sommarøya utenfor Tromsø. Foto: Daniel Berg Fosseng / TV 2

Publisert 21.07.2024 15:55

Søndag skinner solen over store deler av landet, og flere steder kan vente seg over 30 grader i løpet av dagen.

– Det gjelder hovedsakelig innerst i fjordene på Vestlandet og i Trøndelag, sier vakthavende meteorolog Charalampos Sarchosidis i Meteorologisk institutt til TV 2.

– Også mandag er det mulig det blir 30 grader, men ikke i Sør-Norge.

For det lurer nemlig mørke skyer i horisonten.

– Det har begynt å blåse opp og tordne ute i Nordsjøen. Regnet er ikke helt i land enda, men det nærmer seg, sier vakthavende meteorolog Isak Slettebø i StormGeo.

– Alle skal få nedbøren

Utover dagen vil det begynne å regne på Vestlandet og i Agder, før regnværet flytter seg østover i løpet av natta og morgendagen.

– Lokalt kan det bli ganske mye regn, særlig nord i Innlandet. Men i vest og i sør vil man være ferdig med regnet i morgen, sier Sarchosidis, som også kommer med en beskjed til søringer på jakt etter varmt sommervær.

 Skjermdump / Windy.com
MANDAG: Det blir vesentlig varmere nord i landet enn i sør mandag. Foto: Skjermdump / Windy.com

– Nord-Norge slipper regnet på mandag. Det blir over 30 grader flere steder, og mye fint vær. Så om det er varme man er ute etter, får man reise til Nord-Norge.

Senere i uka flytter regnværet seg imidlertid også nordover.

– Nordland får en våt tirsdag. Kanskje med torden også. Og nedbøren når også Troms og Finnmark i løpet av onsdag, sier Sarchosidis.

– Alle skal få nedbøren, men til ulike tidspunkt.

– Ikke helt supert

TV 2 har også tatt turen til Oslo Lufthavn søndag, for å høre om nedbørsmeldinger og skiftende sommervær får nordmenn til å rømme hjemlandet.

– Det har ikke vært helt supert. Spesielt hvis man jobber, så har man kanskje gått glipp av de to dagene med sol, sier Rebekka Sand om sommerværet så langt.

 Torjus Sagenes / TV 2
VELDIG FORNØYDE: Tross meldinger om regn også der, ser søstrene Hanna og Rebkka Sand lyst på å bytte ut sommer i Sør-Norge med Thailand-ferie. Foto: Torjus Sagenes / TV 2

Hun er ikke på vei til Nord-Norge, men til Thailand sammen med søsteren Hanna.

– Vi bestilte turen for en stund siden, men vi er veldig fornøyde med at vi skal reise nå, sier hun.

– Men så skal det også regne i Thailand. Så vi har vært litt uheldige der.

– Regnbyger og sol

Søstrene håper likevel på mye sol i løpet av ferien i Thailand. Også i Nord-Norge blir det igjen mye fint vær når nedbøren har passert, mens meteorologene enige i at det blir mer skiftende i Sør-Norge.

– Det blir noen dager med fint vær, og noen med litt regn. Jeg tror vi kan si at det ser bedre ut på Vestlandet enn østafjells, sier Slettebø.

– Det blir regnbyger og noe sol innimellom, istemmer Sarchosidis.

TV 2s Oslo-baserte journalist, som overhodet ikke er bitter for å jobbe den første helgen med sol i hovedstaden på en stund, slår seg ikke helt til ro med dette.

– Er det utsikter til stabilt fint vær over flere dager i Sør-Norge med det første?

– Nærmere august er det tendenser til at et høytrykk kan etablere seg i sør. Så vi kan håpe på finere vær, men vi må gjennom en ustabil uke først, sier Sarchosidis.

Read Entire Article