Kjente på et ekstremt savn etter fødsel: – Større omveltning enn jeg trodde

3 weeks ago 10



Elisabeth Asserson Ingebrigtsen (24) så ikke for seg at de første dagene som nybakt mamma ville vekke følelser hun ikke hadde kjent på mange år.

 Jakob Ingebrigtsen med datteren Filippa på fanget. Ved siden av sitter konen Elisabeth. Foto: Mattis Sandblad / VG

Publisert: 16.09.2024 16:31 | Oppdatert: 16.09.2024 16:46

– Det er noe av det verste vi har vært gjennom, føler jeg. Jeg tenkte på forhånd, av en eller annen grunn, at det kom til å gå fint, men det var en større omveltning enn jeg trodde, sier Asserson Ingebrigtsen til VG.

I en TikTok-video tre uker etter fødselen i slutten av juni delte Elisabeth Asserson Ingebrigtsen om hvordan de første ukene som nybakt mor hadde vært.

Ektemannen Jakob Ingebrigtsen fikk seks dager med datteren sin før høydeleiren i oppkjøringen til OL ventet.

– Man blir nyforelsket når man blir foreldre, som gjør det ekstra kjedelig å være borte fra ham. Det er litt som da vi var 16 og borte fra hverandre. Det var jeg blitt vant til, men nå har alle de følelsene kommet tilbake veldig mye sterkere enn de har vært, og det var ikke så gøy likevel, sa hun blant annet.

Etter dag seks i barselperiodenbarselperiodenBarselperioden er de seks første ukene etter fødsel. trodde Elisabeth at hun kom til å få fødselsdepresjon.

– Det har ikke vært det kjekkeste, sier hun nå til VG.

– Det var å ta en dag av gangen i den perioden der, og så plutselig var OL over og så kom han hjem. Jeg prøvde hele tiden å sette det i perspektiv – hvor liten den perioden er av et langt liv. Det føler jeg var det eneste som fikk meg gjennom de tingene, og så hadde jeg familie og venner som var på besøk og som hjalp til, sier hun.

Foto: Mattis Sandblad / VG

Datteren ligner mye på faren, har hun påpekt. Og hun synes det er koselig å ha en bit av ham hjemme.

Selv var hun ganske spent på hvordan mannen ville være som far. Ifølge konen, liker ikke løpestjernen å glede seg til noe før det skjer, og han er varsom på å vise følelser.

– Det går nok en del på tillit. Han har de nærmeste i livet han trenger, og jeg synes jo han er veldig flink å vise oss, de nærmeste, hvor mye han bryr seg. Folk får et litt annet bilde av ham i sitt eget hjem med hundene og Filippa, enn hvordan han stiller seg i pressen. Det har nok mye å si hvordan han har vokst opp, også, sier hun.

Å få datteren mener hun har fungert som en avledning fra alle skriverier om familien det siste halvåret.

– Det å ha hatt Filippa noe av denne sommeren, gjør at det har vært fint å fokusere på henne og ikke så veldig mye på annet dritt, sier hun.

– Et slags fristed?

– Ja. Selv om jeg havner fort inn i kommentarfeltet og sånn, fordi om.

Selv har hun ved flere anledninger kommentert medieartikler om mannen i sine sosiale medier.

– Jeg føler et veldig ansvar for at jeg har lyst å beskytte ham, selv om han ikke bryr seg om hva andre synes om ham. Det er der jeg kommer inn, for jeg bryr meg og dette stemmer ikke. Det synes jeg er litt dumt, sier hun.

 Born to Run». Foto: Mattis Sandblad / VG

På spørsmål om hvordan overgangen fra å sette seg selv først, til å bli mor har vært, sier hun:

– Det har ikke nødvendigvis vært den største overgangen. Hos oss kommer Jakob og satsingen hans først. Akkurat der er det nok verre for ham, at hun kommer før ham. Men den omveltningen og det nye livet, det var litt tungt i starten, sier hun.

Da både Elisabeth og datteren Filippa var til stede under OL i Paris, endret mye seg.

– I det vi kom oss til Paris og over den kneiken, så synes jeg egentlig bare det tingene er koselige og kjekke, og at det har blitt alt man har sett for seg i mange år, sier hun.

 Jakob Ingebrigtsen gir konen et kyss etter gullet på 5000-meter i OL i Paris. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Brødrene Ingebrigtsen og konene møtte pressen mandag på Bislett Stadion i forbindelse med lansering av Prime Video-serien «Ingebrigtsen: Born to Run» som kommer fredag.

Halvmaratonet i København var Jakobs siste løp for sesongen. Nå venter litt ferie og han kan virkelig ta innover seg farsrollen.

– Det har vært veldig givende, sier han til VG.

Read Entire Article