Kjent republikaner for Harris

1 month ago 17



Liz Cheney og Jimmy McCain gir sin støtte til Kamala Harris.

Liz Cheney, tidligere republikansk kongressmedlem, sier hun kommer til å stemme på demokratenes presidentkandidat Kamala Harris, melder Reuters.

– Som konservativ, som en som tror på og bryr seg om grunnloven, har jeg tenkt grundig over dette. På grunn av faren som Donald Trump utgjør, kommer jeg ikke bare til å la være å stemme på ham, men jeg kommer til å stemme på Kamala Harris, sa Cheney på et arrangement ved Duke University, ifølge en video publisert på X.

Les også: Rapport gir Trump skylden for Kongress-stormingen

 Jim Lo Scalzo / AP / NTBFoto: Jim Lo Scalzo / AP / NTB

Cheney støttet Trumps andre riksrettssak for rollen hans i stormingen av den amerikanske kongressen 6. januar 2021.

Les også: Trump-rådgiver dømt til fengsel for å ha hindret gransking av Kongress-storming

Hun var også nestleder i komiteen i Representantenes hus, som etterforsket angrepet.

 JIM LO SCALZO / EPA / NTBFoto: JIM LO SCALZO / EPA / NTB

Hun mistet setet sitt i Kongressen etter at Trump støttet motstanderen hennes i republikanernes primærvalg i 2022.

Også Jimmy McCain, sønn av den avdøde republikanske senatoren John McCain, gir også sin støtte til visepresident Kamala Harris, melder BBC.

McCain har vært uavhengig siden han forlot det republikanske partiet da Donald Trump ble partiets kandidat i 2016. Han har bakgrunn fra marinekorpset og hæren ogbeskriver seg selv som moderat og sentrumsorientert.

 ANNA MONEYMAKER / AFP / NTBFoto: ANNA MONEYMAKER / AFP / NTB

Bakgrunnen for støtten til Harris skal være kontroverser rundt Donald Trumps besøk sist uke på Arlington National Cemetery, der amerikanske soldater ligger begravet.

Trump-kampanjen hevder de fikk tillatelse fra familiene til falne soldater til å filme video under en seremoni for å hedre amerikanske soldater drept under tilbaketrekningen fra Afghanistan i 2021.

McCain mente det var respektløst.

 Matt York / AP / NTBFoto: Matt York / AP / NTB

– Poenget med Arlington Cemetery er å dra og vise respekt for mennene og kvinnene som har gitt livet sitt for dette landet. Når du gjør det politisk, tar du bort respekten for menneskene som er der, sa han til CNN.

Tre generasjoner av McCain-familien er gravlagt på Arlington.

Republikaneren John McCain var presidentkandidat mot Barack Obama i 2008. Han satt 31 år i Kongressen til han døde av hjernekreft i 2018, og var ofte uenig med Trump.

Enken hans, Cindy McCain, stemte på Joe Biden i 2020. Den støtten bidro til Bidens knappe seier i vippestaten Arizona. Nå kan Jimmy McCains valg gjøre det samme for Harris.

Read Entire Article