Kjendisinvestor har saksøkt tidligere hotelleier

4 hours ago 5



Kjendisinvestoren og tidligere Petter Stordalen-partner, Magnus Rønningen, har de siste par årene kjøpt opp store deler av bygda med rundt 1500 innbyggere.

Blant annet, hotellet midt i Vågåmo sentrum.

Nå ender kjøpet i retten.

Siden Rønningen kjøpte hotellet gjennom sine selskaper i 2022 har han brukt store summer på oppussing.

Nå mener han at selgeren har holdt tilbake opplysninger ved salget, og har saksøkt den tidligere hotelleieren for 13 millioner kroner

Selger var Suat Catalgøl, som hadde drevet og eid hotellet gjennom sitt selskap siden 2008.

Han bestrider påstandene som kommer fram i søksmålet.

Magnus Rønningen ønsker ikke å kommentere saken:

– Jeg har ikke noen kommentar til saken nå, sier Rønningen.

  • NRK Innlandet har tidligere møtt Magnus Rønningen i Vågåmo der han fortalte om sine store planer for turistbygda Vågå:

Saksøkt for 13 millioner kroner

Bakgrunnen for søksmålet er at det ble avdekket etter overtakelse at ni av hotellets 58 hotellrom ikke tilfredsstiller forskriftsmessige krav til brannsikkerhet, ifølge Niche Holding AS og Vågå Nasjonalpark Holding AS.

Dermed kan de heller ikke leies ut.

Det kommer fram i sluttinnlegget som er sendt til retten. Ifølge selskapene vil det koste over 13 millioner kroner å utbedre hotellrommene.

Den tidligere hotelleierens selskap, Sudacat AS, bestrider påstandene og viser til at selskapet og hotellet fram til overtagelse var drevet og vedlikeholdt på en forsvarlig måte.

Ifølge de har det i Suat Catalgøl sin eiertid ikke vært truffet verken vedtak eller varsel om bruksforbud for de aktuelle rommene.

NRK Innlandet har vært i kontakt med advokaten til Suat Catalgøl, Elias Christensen fra advokatfirmaet Andenæs, som opplyser at de ikke vil kommentere saken før den blir behandlet i retten.

Magnus Rønningen

INVESTOR: Magnus Rønningen har kjøpt opp flere eiendommer i Vågåmo sentrum.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Bestrider påstander

Magnus Rønningen, via sine selskaper, mener at selger har forsettlig eller grovt uaktsomt holdt tilbake opplysninger ved salget. Dermed mener de at dette er brudd på garantier i aksjekjøpsavtale.

Dette bestrider Suat Catalgøl og han mener at han har gitt alle tilgjengelige opplysninger som ledet frem til kjøpet, ifølge sluttinnlegget til tingretten.

Magnus Rønningen har gjennom de to siste årene kjøpt stadig flere bygg i Vågåmo sentrum.

Planen var å gjøre Vågåmo til en attraktiv turistdestinasjon, og investorer har blant hyrt inn arkitektfirmaet Snøhetta for å designe en oppgradering.

Da det ble kjent i juni 2022 at Rønningen hadde kjøpt hotellet, ble det uttalt at hotellet skulle totalrenoveres – både innvendig og utvendig.

Ifølge pressemeldingen som ble sendt ut da skulle de også se på muligheten for å utvide hotellet med flere familierom.

Magnus Rønningen

STRIDENS KJERNE: Magnus Rønningen mener at det ikke ble opplyst godt nok om tilstanden til rommene på Villa Vågå hotell før han kjøpte det.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Totalrenoverte hotellet

Ett år etterpå var totalrenoveringen et faktum og det ble nesten en folkefest da hotellet, som har skiftet navn til Villa Vågå Hotel, reåpnet i juni 2023.

Hvor mye totalrenoveringen kostet, eller hvor mye Rønningen betalte for hotellet, er ikke kjent.

Grunnboken viser likevel at banken har pant i hotellet på 40 millioner kroner. De omtalte hotellrommene i tvistesaken er ikke blitt utbedret.

Det er satt av to dager i Vestre Innlandet tingrett senere i oktober til tvistesaken.

Publisert 05.10.2024, kl. 11.53 Oppdatert 05.10.2024, kl. 13.45

Read Entire Article