Kjære bystyrepolitikere!

3 weeks ago 9



12,5 % av barna i Kristiansand lever i familier med lav inntekt. Det er en utfordring som ikke lenger kan ignoreres.

Foto: Kjartan Bjelland / Fædrelandsvennen

18. september skal bystyret stemme over om det skal utarbeides en egen handlingsplan for å bekjempe familiefattigdom. Dette vil få stor betydning for mange barns oppvekst, og det er avgjørende at bystyret vedtar dette tiltaket. Røde Kors, Redd Barna, Strømmestiftelsen, Frelsesarmeen, Matsentralen, Blå Kors, Kirkens Bymisjon og Arkivet fred- og menneskesenter har sendt en felles uttalelse til bystyret som støtter behovet for en slik handlingsplan. Når så mange organisasjoner som jobber tett på familiene står samlet, bør politikerne ta dette på alvor.

Vi vet allerede at fattigdom øker risikoen for dårlig helse, lavere skoleprestasjoner og utenforskap. Det er langt dyrere å reparere skadene enn å forebygge dem, og derfor er det på høy tid at Kristiansand tar grep for å bekjempe familiefattigdom på en systematisk måte.

Kommuner med egne handlingsplaner mot familiefattigdom har rapportert om et styrket samarbeid og bedre resultater. En kartlegging gjort av Kirkens Bymisjon og Redd Barna viser at 76 % av kommunene aktivt bruker planen som et viktig verktøy for å jobbe med familier med lav inntekt, og 72 % sier planen gir tydelig retning for innsatsen. Dette viser at en handlingsplan ikke bare blir liggende i en skuff, men fungerer som et konkret verktøy som styrker innsatsen i kommunen. Noen vil kanskje si at vi allerede har tiltak på plass gjennom andre planer og strategier. Men uten en helhetlig plan for familiefattigdom risikerer vi at arbeidet blir fragmentert. Vi trenger en plan som samler og styrker innsatsen, og som sikrer at vi når de barna som trenger det mest. Flere partier har allerede lovet å utvikle en slik plan, og nå er tiden inne for å følge opp dette løftet. Ved å vedta en handlingsplan kan Kristiansand sikre en bedre fremtid for barna i byen – barn som i dag ikke har de samme mulighetene som sine jevnaldrende.

Kjære bystyrerepresentanter: Stem for handlingsplanen, og vis at dere tar barns fremtid på alvor.

Read Entire Article