Kilder til TV 2: Fant narkotika og ulovlig våpen under pågripelsen

5 days ago 11



Oslo-politiets egne mannskaper slo til mot hytta på Skeikampen etter siktelsen mot Marius Borg Høiby ble utvidet.

140824_Front
PÅGREPET: Marius Borg Høiby ble pågrepet av politiet fredag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB

Publisert 14.09.2024 18:44 Sist oppdatert 2 minutter siden

Marius Borg Høiby ble fredag pågrepet på en hytte på Skeikampen i Innlandet.

Etter det TV 2 forstår skjedde pågripelsen etter at politiet fikk en ransakingsbeslutning fra Oslo tingrett som følge av at siktelsen ble utvidet til å gjelde mishandling i nære relasjoner. 

Det var Oslo-politiets egne mannskaper som slo til mot hytta Høiby befant seg på. Under ransakingen ble det funnet narkotika og det politiet mener var et ulovlig våpen, får TV 2 opplyst. Ingen er så langt siktet for disse forholdene.

– På jakttur

Høibys forsvarer, Marius Bratlien, sier han ikke kjenner til opplysningen om at det ble gjort funn av narkotika og et ulovlig våpen.

– Han var på tur med venner, på en jakttur. Han hadde ikke med våpen selv, sier Bratlien. 

20240914_Front
PÅGREPET HER: Det var på denne hytta på Skeikampen Høiby ble pågrepet. Foto: TV 2-tipser

Politiadvokat Andreas Kruszewski i Oslo politidistrikt bekrefter at Høiby ble pågrepet i Innlandet politidistrikt, men vil ikke gå nærmere inn på detaljene.

– Pågripelsen forløp uten dramatikk, sier han til TV 2.

– Du kan ikke bekrefte om det var på en hytte eller ikke? 

– Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte det.

Løslatt lørdag

Oslo politidistrikt bekreftet lørdag formiddag at Høiby var pågrepet etter å ha brutt besøksforbudet mot sin ekskjæreste.

– Nylig mottok politiet informasjon om at Høiby hadde brutt besøksforbudet. Det ble besluttet at han skulle pågripes på grunnlag av gjentakelsesfare. Han ble pågrepet av politiet sent fredag kveld, sa Kruszewski i en pressemelding.

Lørdag ettermiddag ble Høiby løslatt.

 Mathias Moen / TV 2
UTVIDER: Politiet har utvidet siktelsen mot Marius Borg Høiby. Foto: Mathias Moen / TV 2

– Han er løslatt fordi vi mener at selve pågripelsen, og samtalen vi hadde med ham i arresten i dag, var tilstrekkelig for å avdempe gjentakelsesfaren som forelå da vi besluttet å pågripe ham, sier Kruszewski til TV 2.

Siktelsen utvidet

Høiby var tidligere siktet for kroppskrenkelse, skadeverk og trusler etter en hendelse i en leilighet på Frogner i starten av august. Den fornærmede i denne saken er Høibys ekskjæreste.

– For fornærmede i hendelsen på Frogner er siktelsen utvidet til også å omfatte hensynsløs atferd og brudd på besøksforbud, i tillegg til ytterligere ett tilfelle av kroppskrenkelse fra tidligere, sa Kruszewski i pressemeldingen lørdag.

I tillegg er Høiby nå siktet for mishandling i nære relasjoner mot to andre ekskjærester, Nora Haukeland og Juliane Snekkestad. Han er også siktet for trusler rettet mot en ytterligere person.

– Vi mener det er mer sannsynlig enn ikke at han har begått de handlingene som fremgår av siktelsen, sier Kruszewski.

Read Entire Article