Kari Mælingen omkom i hyttebrannen på Hamarøy

2 days ago 9



Nyhetssenter Nordland

Grafikk: NRK
  • 15. oktober 2024 kl. 13:31

    Stenger tunnel på E6 i flere timer

    Kvænflågtunnelen i Fauske kommune stenges i flere timer tirsdag kveld.

    Statens vegvesen stenger tunnelen mellom klokken syv og ti tirsdag kveld i forbindelse med en fullskala beredskapsøvelse.

    Alternativ vei er omkjøring via Misvær på fylkesveg 812.

    – Det er synd at vi må stenge tunnelen, men vi er pålagt å gjennomføre regelmessige øvelser i henhold til tunnelsikkerhetsforskriften. Beredskapsøvelsene er nødvendige for at vi skal kunne tilby et trygt og fremkommelig veinett.

    Det uttalte brannvernleder Thomas Hansen Loe i Statens vegvesen i en pressemelding.

    Under øvelsen vil nødetatene øve på en møteulykke i tunnelen. Røykmaskin vil bli brukt for å etterligne brann, og det vil komme nødetater fra begge sider av tunnelen.

    Det vil være mulig for utrykningskjøretøy å passere ved behov.

  • 15. oktober 2024 kl. 13:12

    Kari Mælingen omkom i hyttebrannen på Hamarøy

    Like før klokken ni søndag morgen 29. september fikk politiets operasjonssentral melding om en hyttebrann på Hamarøy.

    Nødetatene rykket ut og det viste seg raskt at den aktuelle hytta var overtent. En person ble ikke gjort rede for, og ble meldt savnet.

    Politiet kan bekrefte at det var Kari Mælingen (65) som ble funnet omkommet i den nedbrente hytta. Den omkomne var bosatt i Oslo. Det opplyser politiadvokat Maria Skog i en pressemelding.

    Hamarøy

  • 15. oktober 2024 kl. 11:02

    Klassequizen: 9 poeng til Rønvik skole

    Signe Alise Isaksen, Alexander Martinsen og William Hagen Johansen fikk rett på 9 av 12 spørsmål da Klassequizen besøkte Rønvik skole i Bodø.

    Laget ligger likt med Bodøsjøen skole som fikk samme poengsum.

    På delt førsteplass har vi tre skoler med 10 poeng. Det er Husøy skole, Dønna barne- og ungdomsskole og Alstad ungdomsskole.

    📻 Hør Rønvik skole på NRK P1

    🚀 Se full poengoversikt

    Signe Alise Isaksen, Alexander Martinsen og William Hagen Johansen er på laget til Rønvik skole i Klassequizen.

    Foto: Lise Forfang Hagen / NRK
  • 15. oktober 2024 kl. 10:45

    Vil slukke alle gatelysene i kommunen

    Høyre, Venstre og Arbeiderpartiet i Vågan kommune vil slukke alle gatelysene i kommunen for å spare penger. Forslaget ble fremmet av Roar Syltebø (H) under formannskapsmøtet på mandag. Det skriver Lofotposten.

    – Vi fremmer et forslag om å slukke alle gatelysene. Det vil spare en million kroner årlig. Det kan vi gjøre etter kommunestyret, sa gruppeleder Roar Syltebø ifølge Lofotposten.

    Formannskapet ønsker informasjon om hvor mye som kan spares ved å slukke alle gatelysene i kommunen. Eventuelt redusere tiden de er tent.

    Forslaget var et av flere kuttforslag som ble presentert på mandag. Det ble også foreslått sammenslåing av kommuner og at folkevalgte skulle ta med matpakke til politiske møter.

  • 15. oktober 2024 kl. 10:38

    Stjal vinterjakke på kjøpesenter i Bodø

    En person skal ha stjålet en vinterjakke og en pose med diverse varer på City Nord i Bodø. Det melder politiet.

    Vedkommende skal ha vært noe hissig mot vekterne og løpt fra stedet ifølge politiet.

    Politiet har anholdt to personer og tyvgodset ble levert tilbake. To personer er bortvist fra City Nord i 24 timer som følge av hendelsen. Saken vil bli anmeldt, melder politiet.

  • 15. oktober 2024 kl. 09:42

    DSA anbefaler alle å måle radon

    Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) anbefaler alle å måle radon. Målesesongen for radon starter i midten av oktober og varer frem til midten av april, opplyser DSA i en pressemelding.

    ​​​​​ – Radon er den viktigste årsaken til lungekreft etter aktiv røyking. Det kan være høye radonnivåer i boliger nesten hvor som helst i Norge, derfor anbefaler vi alle å måle. Hvis det er høye nivåer av radon, kan det settes inn effektive tiltak.

    Det uttaler seniorrådgiver Elise Fonn i Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet.

    I 2025 skal det gjennomføres en nasjonal tilsynskampanje med boligutleiere i flere norske kommuner.

    Ifølge DSA skal utleiere kunne dokumentere at de har målt radon. Radon skal måles i en periode på minst to måneder i løpet av målesesongen. Leiligheter som ligger fra og med tredje etasje over bakkenivå, trenger vanligvis ikke å måles.

    I DSA sin befolkningsundersøkelse Strålevernbarometeret fra 2023, oppga 23 prosent av befolkningen at de har målt radon i egen bolig. Blant boligutleiere var andelen 35 prosent.

    I samme undersøkelse kom det frem at bare 33 prosent av dem som leier bolig og 50 prosent av dem som leier ut bolig kjenner til kravet om at utleiere må måle radon.

    Elektronisk radonmåler

    Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK
  • 15. oktober 2024 kl. 09:10

    Fare for streik blant pilotene i offshore-helikopter

    Tirsdag møter Parat, NHO og Bristow Norway til mekling for pilotene i selskapet.

    Det skriver Parat i en pressemelding.

    Frist for meklingen er onsdag klokken 24.00. Tillitsvalgt for Bristow-pilotene, Morten Kastner, sier det er stor fare for streik.

    – Arbeidsgiver krever utvidet arbeidstid, i tillegg til kutt i diett, og overtidsgodtgjørelser. Vi på vår side registrerer at vi har tapt i lønnsutviklingen sammenlignet med konkurrerende selskap her i Norge, det må rettes opp, sier han.

    Selv om partene står langt fra hverandre før meklingsstart sier Kastner at de vil bruke den tilmålte tiden til å finne en løsning.

    En streik blant Bristow-pilotene vil ifølge forhandlingsleder i Parat, Lars Petter Larsen, ikke ramme SAR-beredskapen offshore.

    Offshore-helikopter

    Foto: Jan Harald Tomassen / NRK
  • 15. oktober 2024 kl. 09:03

    Fylkesvei stengt etter steinsprang

    Ett kjørefelt er stengt etter at det har gått et steinsprang ved fylkesvei 17 ved Kveinsjøen i Bindal kommune. Det melder Statens vegvesen like etter klokken halv syv tirsdag morgen.

    – Det er stengt foreløpig og vi vurderer om det skal inn bistand fra geolog, vi vet mer om når det kan åpne igjen noen timer utpå formiddagen.

    Det sier trafikkoperatør Christer Berntsen ved Vegtrafikksentralen til Brønnøysunds Avis.

  • 15. oktober 2024 kl. 08:34

    Flere mottar AAP i Nordland

    For fjerde året på rad øker antall som mottar arbeidsavklaringspenger (AAP) i Nordland. Fra september 2020 til september i år har det blitt 1615 flere AAP-mottakere.

    Ved utgangen av september var det 6849 personer i Nordland som mottok AAP. Det tilsvarer 4,6 prosent av befolkningen mellom 18 og 66 år. Det opplyser Nav Nordland i en pressemelding.

    Ifølge Nav Nordland har økningen det siste året vært blant AAP-mottakere som er 30 år og eldre. Det har imidlertid blitt færre som mottar AAP under 30 år.

    – Det er positivt å se nedgang blant unge AAP-mottakere i Nordland. Dette er en prioritert gruppe hos Nav, og vi har mål om at flere skal ta utdanning og få en stabil tilknytning til arbeidslivet.

    Det uttaler Cathrine Stavnes, direktør ved Nav Nordland.

    Blant AAP-mottakere under 30 år er psykiske lidelser den mest utbredte diagnosegruppen. I gruppen 30 år og eldre er det flest med muskel- og skjelettlidelser, etterfulgt av psykiske lidelser.

    – Vi oppfordrer flere arbeidsgivere til å åpne dørene og være positive til å rekruttere unge som kan ha noen utfordringer og kanskje har liten arbeidserfaring fra tidligere. Nav kan bidra med virkemidler for å bistå både arbeidsgiver og arbeidstaker, sier Stavnes.

    Cathrine Stavnes, direktør i Nav Nordland

    Foto: Kai Jæger Kristoffersen / NRK
  • 15. oktober 2024 kl. 08:09

    Regionale forskjeller i boligprisene

    Eiendom Norge presenterer i dag boligprisstatistikk for tredje kvartal 2024 i fem regionsrapporter henholdsvis Østlandet, Vestlandet, Nord-Norge, Agder og Trøndelag.

    – Eiendom Norges regionsrapporter for tredje kvartal 2024 viser regionale forskjeller i boligmarkedet. Det er en nedgang i storparten av områdene, men i Rogaland er det annerledes. Her er det oppgang.

    Det uttaler administrerende direktør i Eiendom Norge Henning Lauridsen i en pressemelding.

    Blant kommunene med svakest utvikling i tredje kvartal er Rana i Nordland. Kommunen hadde en nedgang i boligprisene på 3,7 prosent. Sterkest utvikling hadde Lindesnes med 4 prosent.

    – Blant fylkene har Rogaland sterkest vekst i tredje kvartal på 1,8 prosent. Svakest utvikling i tredje kvartal hadde Nordland med en nedgang på 1,4 prosent i årets tredje kvartal, uttaler Lauridsen.

    I løpet av de siste fire kvartalene hadde Stavanger sentrum en oppgang på 9,7 prosent, mens Rana hadde svakest utvikling. Nordlandskommunen hadde en nedgang på 5,1 prosent.

    Rana kommune

    Foto: Ola Helness / NRK
  • 15. oktober 2024 kl. 07:51

    Rykket ut til røykutvikling fra elbillader

    Brannvesenet rykket ut til en røykutvikling ved en bolig i Bø i Vesterålen klokken 06:30. Det melder Bladet Vesterålen.

    Røykutviklingen skyldes fra en elbil som stod på lading.

    En person på stedet hadde koblet fra laderen da brannvesenet kom fram, forteller Kim Bjørnå ved 110 Nordland.

  • 15. oktober 2024 kl. 07:36

    Flere flyr til disse flyplassene

    Både ved Andøya lufthavn og ved flyplassen på Skagen var det økning av passasjerer så langt i år.

    Det skriver vol.no.

    Totalt har det vært 40.839 passasjerer til nå i år på Andøya lufthavn. Det vil si en økning på 29 prosent sammenlignet med 2023.

    80.55 passasjerer har reist til og fra Stokmarknes lufthavn Skagen. Det er 19 prosent flere enn det var i 2023.

    Ved Evenes er økninga mer moderat ifølge avisa. Der har det vært en økning på 5 prosent sammenlignet med 2023.

    Stokmarknes lufthavn, Skagen

    Foto: Sigurd Steinum / NRK
  • 15. oktober 2024 kl. 06:52

    Strømbrudd i Rana

    Et strømbrudd har rammet Rana i morgentimene tirsdag 15. oktober. Over 1000 innbyggere i Mo i Rana skal være berørt.

    Ifølge Lineas nettsider er området Gruben og Selfors og deler av Mjølan rammet av strømbruddet. Strømtilførselen til området er berørt etter feil i strømnettet, står det videre å lese. Feilsøking pågår og rettes så snart den er lokalisert, opplyser Linea.

    På nettsiden fremgår det at 1177 kunder er strømløse ved 06:30-tiden og at feilen ble oppdaget klokken 06:12 og forventes utbedret ved 09:00-tiden.

    Arbeid på linjenettet

    Foto: Skagerak Energi
  • 14. oktober 2024 kl. 18:52

    NRK Nordland i ny drakt i kveld

    NRK Nordland sender i dag distriktsnyhetene fra et flunkende nytt og moderne TV-studio.

    De lokale TV-sendingene vil dermed få samme utseende som Dagsrevyen.

    Det er programleder Gisle Forland som har ansvaret for den første sendingen i nytt TV-studio.

    – Jeg gleder meg til å ta det nye studioet i bruk, og håper mange vil like den nye stilen.

    Han har også måttet anskaffe seg nye benklær og sko ettersom det gamle studiobordet er byttet ut med et mye mindre bord.

    – Det er slutt på at man kan stå i kortbukser i studio, smiler Forland.

    Alle distriktssendingene til NRK får i løpet av høsten helt nye TV-studioer.

    NRK Nordland sender fra klokken 19:45 og 22.55 på mandag til torsdag og fra klokken 19:30 fredag.

    Fra neste uke vil sendingene klokken 22.55 fra Nordland være felles for hele Nord-Norge i en prøveperiode.

    Programledere Gisle Forland og Kristin Isaksen tester det nye tv-studioet til NRK Nordland

    Foto: Adrian Dahl Johansen / NRK
  • 14. oktober 2024 kl. 18:47

    Klart for ny utgave av Arctic Race of Norway

    30. oktober blir det klart hvem som får besøk av Arctic Race of Norway når den 12. utgaven av sykkelrittet går av stabelen 7. til 10. august 2025. Presentasjonen av etappene skjer i forbindelse med konferansen Outlook North i Harstad.

    Tidligere i år var det Salten i Nordland som ble satt på kartet.

    Både næringsminister Cecilie Myrseth og TV2-profil Dag Otto Lauritzen deltar på lanseringen. Siden Harstad er vertskommune for Outlook North, vil også ordfører Kari-Anne Opsal delta på presentasjonen. Hun gleder seg til å se hvilken del av Nord-Norge som skal være vertskap for sykkelrittet neste år.

    Klart for ny utgave av Arctic Race of Norway

    Foto: ARN
  • 14. oktober 2024 kl. 17:33

    Politiet: Kvinne skallet til en annen kvinne på Mo

    Politiet har pågrepet en kvinne i 20 årene i Mo i Rana etter at hun skallet en annen kvinne i ansiktet. Hun skal også ha truet kvinnen.

    Den fornærmede er kjørt til legevakt for undersøkelse.

    Politiet har opprettet sak, avhørt fornærmede og vitner, og jobber nå videre med bevissikring.

  • 14. oktober 2024 kl. 13:44

    Nordlandsbanen kan bli første togstrekning med batteridrevne tog

    Den nordligste delen av Nordlandsbanen mellom Rognan og Bodø kan bli landets første jernbanestrekning med batteritog og delelektrifisering.

    Det kommer fram i regjeringens forslag til statsbudsjett som ble lagt fram i forrige uke, skriver Teknisk Ukeblad.

    – Strekningen vil kunne være aktuell fordi dens lengde og topografi er godt egnet for kjøretøy som allerede finnes i markedet i dag, sier statssekretær Cecilie Knibe Kroglund i Samferdselsdepartementet.

    Togstrekningen går under navnet Saltenpendelen og har seks stasjoner fordelt på åtte mil. Den høyestliggende stasjonen befinner seg 35 meter over havet, mens Bodø stasjon ligger lavest på 3 meter.

    Det er for tidlig å starte opp et prøveprosjekt, og dette bør vurderes i sammenheng med en eventuell investeringsbeslutning for Nordlandsbanen, ifølge regjeringen.

    – Siden et pilotprosjekt vil kreve en del investeringer i infrastrukturen, vil det bli høyere nytte om det kommer samtidig med en investeringsbeslutning. Det anbefales derfor at et eventuelt pilotprosjekt bør vurderes på nytt i sammenheng med en eventuell investeringsbeslutning for Nordlandsbanen, utdyper Kroglund.

    (NTB)

    Tog med fjell i bakgrunnen

    Foto: Rune Fossum
  • 14. oktober 2024 kl. 13:18

    Trafikkuhell i Bodø – tre personer involvert

    To biler er involvert i et trafikkuhell på Alstad i Bodø. Det er totalt tre personer som er involvert.

    Ifølge politiet er alle personene ute av kjøretøyene og fremstår ikke som alvorlig skadet.

    Ifølge politiet erkjenner den ene sjåføren å ha kjørt på rødt lys i krysset og får beslaglat førerkortet. Det er ikke mistanke om ruskjøring.

    Det ble bestilt bilberging Nødetatene er fredig på stedet og politiet oppretter sak.

    Trafikkuhell

  • 14. oktober 2024 kl. 12:43

    Mann funnet død etter leteaksjon

    En mann i 80-årene ble funnet død etter en leteaksjon i Brønnøysund søndag kveld. Det skriver Brønnøysunds Avis.

    De pårørende er varslet.

    Politiet mottok en bekymringsmelding søndag kveld rundt klokken 19:30 og iverksatte et søk umiddelbart. Mannen ble funnet omtrent to og en halv time senere. Det opplyser politistasjonssjef i Brønnøysund Roger Stangnes til NRK.

    Ifølge Stangnes er det ikke mistanke om straffbare forhold.

  • 14. oktober 2024 kl. 11:53

    Klassequizen: 6 poeng til Saltvern skole

    Hvilket kjøretøy har man lov til å kjøre dersom man har bokstaven S på førerkortet?

    Det var ett av spørsmålene Sigurd Juven, Aurora Tobiassen Vik og Sondre Stenersen fra Saltvern skole i Bodø måtte svare på i dagens Klassequiz.

    Laget var ikke helt fornøyd med spørsmålene de fikk, men klarte å svare riktig på 6 av 12 spørsmål.

    📻 Hør Saltvern skole på NRK P1

    🚀 Se full poengoversikt

    Sigurd Juven, Aurora Tobiassen Vik og Sondre Stenersen er på laget til Saltvern skole i Klassequizen.

    Foto: Lise Forfang Hagen / NRK

Ti tonn med sprengstoff i lufta 00:51

Neste

Kjetil Knutsen om Europacupkampen i Belgia

Følg pressekonferanse før kampen

Read Entire Article