Julesaft allerede i butikkhyllene hos Kiwi

1 week ago 8



Kiwi selger julesaft i butikkene, tre måneder før jul.

 Morten Westgaard / TV 2
REKORDTIDLIG: Kiwi har allerede startet julesesongen. Her selger de saft med julebrus-smak. Foto: Morten Westgaard / TV 2

Publisert 26.09.2024 09:20

Når butikkhyllene plutselig fylles med julevarer før bladene på trærne har rukket å falle, blir mange tatt på senga. 

Og da kan man stille seg det evige spørsmålet som alltid dukker opp før jul. Når er det «lov» å begynne å drikke julebrus?

Vel, ifølge Kiwi er svaret 25. september. 

De kan nemlig denne uken tilby julesaft fra ZerOH.

Smak av pepperkake 

Disse har smak av pepperkake og skumnissegodteri, og er allerede tilgjengelig i butikk med et relativt julete design. 

– I Kiwi er det kunden som er sjefen, og det er kundens etterspørsel som styrer når vi får inn ulike julevarer, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonsdirektør i KIWI. 

 Gorm Røseth / TV 2
JULEGLEDE: Kristine Aakvaag Arvin Kommunikasjonsdirektør Kiwi forteller at man allerede kan finne julevarer i KIWI sine butikker. Foto: Gorm Røseth / TV 2

Hun legger til at dette ikke er en rekordstart på julesesongen.

– I fjor kom faktisk julesaften noen uker tidligere enn i år, forteller hun. 

Stor etterspørsel

Aakvaag Arvin forklarer at den store etterspørselen er hovedgrunnen til at butikkene begynner å selge julevarer så tidlig. Hadde ikke kundene vist så stor interesse, ville varene kommet senere på året.

– Det er mange som har gledet seg til at julesaften skulle komme i butikk, selv om vi har full forståelse for at noen kan synes det er litt vel tidlig, sier kommunikasjonsdirektøren. 

– Ofte er det stor interesse når de først kommer i butikk, og så roer det seg før det tar seg opp igjen nærmere jul, fortsetter hun. 

 Morten Westgaard / TV 2
JULESMAK: I Kiwi sine butikker kan man nå kjøpe julesaft med smak av pepperkake og skumnisse. Foto: Morten Westgaard / TV 2

Varene har kommet lenge før Halloween, som kanskje er blitt normen i de fleste butikker i dag. Aakvaag Arvin er klar over at dette skaper debatt. 

– For noen er dette litt for tidlig, men andre har gledet seg lenge til at disse varene skal komme i butikk, sier hun. 

– For tidlig

Ifølge kommunikasjonsdirektør i Coop Harald Kristiansen er det litt for tidlig å starte julesesongen i deres butikker. 

–  Det er litt tidlig å tenke på jul i september. For å sitere Egon Olsen; vi har en plan! Alt er taima og tilrettelagt og varene er i anmarsj, men de som vil ha varer med juletre og julekuler på, de må nok vente litt til. 

– Når kan vi forvente at dette blir? 

–  De første jule-produktene kommer om halvannen uke, men det vil være veldig lite utvalg i begynnelsen.

 Espen Solli
TIDLIG: Harald Kristiansen, kommunikasjonsdirektør i Coop mener det er for tidlig å selge julevarer allerede. Foto: Espen Solli

Kristian mener vi heller burde fokusere på høsten litt til. 

– I dag torsdag er fårikålens dag, så da vier vi plassen til norske råvarer av lam og sau, så får juleribba vente litt til, sier han. 

Julebrusen kommer ikke ennå

Likevel må vi nok vente en liten stund til før den faktiske julebrusen kommer i butikk, også i Kiwi. 

– Vi har ikke andre julevarer i butikk ennå, de pleier som regel å komme i uke 46, men enkelte produkter kommer i små drypp ukene før julen, sier Aakvaag Arvin. 

– Men det som er fint er jo at folk kan velge helt selv om de ønsker å kjøpe produktene nå, eller vente til nærmere jul, fortsetter hun. 

Så, hvor står du i julebrus-dilemmaet? Vil du holde fast ved tradisjonen og vente til desember, eller er du klar for å kaste deg ut i julefeiringen allerede nå?

Read Entire Article