John Fredriksen kjøper giganteiendom for én krone

1 month ago 30



Eiendomsselskapet overtar eiendommen for én krone.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Publisert:

Oppdatert for mindre enn 20 minutter siden

Det er NPRO Holding, et datterselskap av Norwegian Property, som kjøper hele ML 33 Holding II AS. Selskapet er indirekte eier av Martin Linges vei 33 på Fornebu.

Dette er bygget som huser Equinors kontorer på Fornebu utenfor Oslo.

Tidligere aksjonærer skal ha forsøkt å få inn friske penger for å ikke komme i brudd med lånevilkår, skriver Norwegian Property i en melding. De tidligere eierne skal også ha forsøkt å selge i markedet «gjennom en strukturert salgsprosess», men uten å lykkes.

Les på E24+

Ekspert: Rentefondet du bør eie nå

Skal hente penger

Nå tar Norwegian Property over eiendommen for én krone. Bygget var eid av et syndikat satt opp av meglerhuset Arctic Securities.

Eiendomsselskapet garanterer for en kapitalinnhenting på 500 millioner kroner gjennom en emisjon, gitt at Norwegian Property får minst 80 prosent av de nye aksjene som skrives ut.

De friske pengene skal sørge for at man ikke er i brudd med lånevilkår, brukes til å nedbetale deler av et lån, finansiere fremtidige vedtatte investeringer i eiendommen og dekke transaksjonskostnader.

Bruker mindre plass

Finansavisen omtalte før jul at Arctic ønsket å selge eiendommen.

Equinor brukte tidligere hele bygget, men skal ikke lenger bruke like mye areal. Dermed må man få inn nye ekstra leietagere i bygget. Oljekjempen reforhandlet leieavtalen høsten 2022.

Dette er andre gang på kort tid at Norwegian Property overtar et gjeldstynget eiendomsprosjekt fra et Arctic-syndikat.

I oktober i fjor kjøpte selskapet Telegrafen i Oslo sentrum.

Det er milliardær John Fredriksen og familien som står bak Norwegian Property. Eiendomsselskapet er eid av Fredriksens investeringsselskap Geveran Trading.

Få dagens viktigste økonominyheter her!

Read Entire Article