Johannes Høsflot Klæbo foran VM-sesongen: – Vi har ikke superduellene

3 weeks ago 21



Etterlysning: Noen som har sett en internasjonal superduell i herrelangrenn i det siste?

 Johannes Høsflot Klæbo er tidenes mestvinnende herreløper i verdenscupen. Her etter NM-sølv på femmila på elendige ski i mars i år. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
  • Camilla Vesteng, VG

    Camilla Vesteng, VG

Publisert: 18.09.2024 07:33

– Det er ingen klare vinnere, sier Johannes Høsflot Klæbo til VG.

Det er i overkant ydmykt. Selv vinner han hele tiden. Han går inn i en ny sesong med over 80 verdenscupseire, det er nesten dobbelt så mange som nummer to på listen: Bjørn Dæhlie.

I årevis har vi hatt mange superdueller i langrenn. Petter Northug har vært involvert i mange av dem. Før årtusenskiftet hadde Bjørn Dæhlie og Vladimir Smirnov utallige dueller som trakk TV-seere, og fikk folk til å hoppe foran TV-skjermen.

– Det er mange forskjellige som kan vinne, vi har ikke superduellene, sier Klæbo til VG foran en ny sesong.

Det er 10 kilometer klassisk stil i ski-VM i Trondheim.

– Iivo kan vinne om han har en god dag på klassisk, sier Klæbo.

Men Iivo Niskanen har ikke vunnet et internasjonalt skirenn på snart to år. Det har heller ikke italienske Federico Pellegrino. Det er seks år siden en tysk mann tysk mannJanosch Brügger. Ble nummer 17 på 15 km klassisk jakttstart i Lillehammer i desember 2018, men hadde bestetid. tok en verdenscupseier. Marcus Hellner er fortsatt siste svenske herreløper som vant et distanserennvant et distanserenn15 km friteknikk jaktstart i Quebec i mars 2017. . «Alle» visste hvem Dario Cologna var. Kan du navnet på sveitseren som var best i distansecupen sist sesong? Og russerne er ute på grunn av krigen i Ukraina.

Og her er et utvalg av ti superdueller i herrelangrenn distanse siden årtusenskiftet:

1 av 10Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Savner du konkurranse fra utlendingene i distanserenn for langrennsherrene?

Nei! Det er vidunderlig når nordmenn vinner alt og tar alle pallplassene.

Tja, det er mer enn spennende nok for meg. Heia Norge!

Langrenn? Er det noen som bryr seg.

Foran VM i Trondheim ligger det an til rene norske dueller på distanse. Klæbo nevner tre svenske navn som kanskje kan utfordre de norske.

– William Poromaa, Calle Halfvarsson og Alvar Myhlbäck, sier Klæbo.

Halfvarsson er blitt 35 år og har ikke vunnet et verdenscuprenn siden Lillehammer i 2016. Poromaa tok VM-bronse på femmila i Planica i 2023 bak Pål Golberg og Klæbo, mens 18-åringen Myhlbäck har en 19. plass fra 10 kilometer klassisk i Falun som sin beste plassering.

Les også

Martin Johnsrud Sundby om Petter Northug: – Det er et problem

Men på sprint tror Klæbo på tøff konkurranse, spesielt fra franskmennene. De norske herreløperne tok fem plasser på topp seks i sprintcupen sist sesong.

– Lucas Chanavat er en steinhard konkurrent og han har trent godt, sier Klæbo til VG.

Om du fortsatt lurer, beste sveitsiske løper i distansecupen sist sesong heter Beda Klee. Han ble nummer 14.

På damesiden er det mange som gleder seg til å se duellene mellom Therese Johaug mot Frida Karlsson og Ebba Andersson, mens Kristine Stavås Skistad hadde utallige dueller mot svenske sprintere sist sesong:

Read Entire Article