Jeg savner filmanmeldelsene

1 month ago 17



Av og til tar det lang tid før en registrerer forandringer. I min langt fremskredne alder er det gjerne fysiske sådanne som en plutselig blir bevisst på.

Foto: Kjartan Bjelland

Hva søren er det som henger under haka, eller hva har skjedd med huden min, håret mitt, stemmen min eller hva det nå er?

Forleden var det reportasje i avisen om nye stoler på kinoen. Og da tenkte jeg: Kinoen, finnes den lengre? Og hvorfor tenkte jeg det? Jo, fordi min lokale avis og dens filmanmeldelser var min kilde for å få vite hva som gikk på kinoen og en solid bakgrunn for å velge film. Etter en tur inn på siden «Film- og TV-anmeldelse» på fvn.no oppdaget jeg at det ikke bare var meg som var utdatert. Nyeste saken på toppen der var fra 8. mars om filmen Ibelin. De andre sakene atskillig eldre.

Fædrelandsvennen har hatt tradisjon for å ha dyktige filmanmeldere som har vært til å stole på når det gjelder å velge hva en vil se. Disse anmeldelsene var en viktig rett på den varierte menyen jeg synes en lokalavis bør ha. Det er fint å få litt annet enn leserbrev, politikk, vekkelser og det som faller innenfor det utvidede kulturbegrep. (Og ja, jeg vet at jeg er litt urettferdig fordi det finnes annet kulturstoff, men jeg savner filmanmeldelsene, okke som!)

Read Entire Article