Jæger ble så god at moren sa opp jobben: – Det har vært heseblesende

1 month ago 22



Mamma og trener Unn Merete Lie Jæger sluttet i sin vanlige jobb 1. august for å kunne følge opp kometen Henriette (21) bedre.

 Unn Merete Lie Jæger og Henriette Jæger i OL-landsbyen i Paris. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 03.08.2024 16:51

– Det har vært heseblesende og litt på hælen. Jeg føler jeg ikke kommer på trening like godt forberedt som jeg ønsker, sier mamma Jæger til VG.

Hun har jobbet 50 prosent som daglig leder i Østfold Idrettskrets, men sluttet i stillingen nå 1. august.

– I den daglige jobben har jeg blitt sittende på natten og i helgene. Det går døgnet rundt. Til slutt brenner du lyset i begge ender. Det kan bli deilig å få hodet over vannet.

Fremover skal hun heller jobbe 50 prosent for Friidrettsforbundet og Olympiatoppen med å følge opp sin egen datter, samt stafettjentene i friidrett frem mot OL i 2028. Ved siden av skal Unn Merete Lie Jæger fortsette med en liten stilling som trener ved skolen Wang i Fredrikstad.

– Det kommer som et resultat av at Henriette har blitt så god som hun har blitt og at vi kommer til å satse mer på stafettlaget fremover.

Unn Merete Lie Jæger, Henriette Jæger, Lene Retzius og Halvor Lea følger Markus Rooth i tikampen fra OL-landsbyen. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Personlige sponsorer er også med på å støtte satsingen – slik at Unn Merete Lie Jæger «kjøpes» fri fra jobben for å følge opp datteren.

– Det holder ikke helt økonomisk med bare det som er, sier hun.

Henriette Jæger har hatt en fenomenal utvikling og tatt over den norske rekorden på både 200 meter (22,58) og 400 meter (49,85). Målet i OL i Paris på 400 meter er å nærme seg persen og kvalifisere seg for semifinalen.

– Alt det jeg har gjort det siste året, har blitt tatt til hensyn med dette mesterskapet. Ingenting er større enn OL, sier Henriette Jæger.

Hun debuterer i OL:

– Jeg har vært med i EM og VM før, men dette er helt sykt, sier 21-åringen.

Henriette Jæger Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Etter OL venter flytting fra Aremark til Lørenskog for kometen.

– Det er naturlig at hun flytter hjemmefra når hun er 21 år. Men vi kommer selvfølgelig til å ha mye kontakt og hun kommer til å trene litt i både Aremark og Fredrikstad, mens jeg også får pendle litt inn mot Oslo-området, sier mamma Jæger.

Henriette Jæger løper forsøk på 400 meter tirsdag kl. 11.55. Se hele OL-programmet her. Alt fra OL ser du på Max.

Read Entire Article