Italia dobler skatten for superrike utlendinger

1 month ago 25



Italia og statsminister Giorgia Meloni dobler skatten for rikinger som melder skattemessig flytting til landet. Foto: Mauro Scrobogna / LaPresse / AP / NTB

Italia dobler den flate skatten de ilegger styrtrike utledninger som melder skattemessig flytting til landet. Heretter må de ut med 200.000 euro i året.

torsdag 8. august kl. 00:46

Fram til nå har skatten vært på 100.000 euro, som tilsvarer rundt 1,2 millioner kroner. Den ble introdusert i 2017 og kan ilegges i inntil 15 år.

I de årene erstatter den alle andre skatter, og håpet var å lokke rikinger til å bosette seg skattemessig i landet. I tillegg ville myndighetene friste pengesterke italienere i skatteeksil til å flytte hjem.

Nå har altså tatsminister Giorgia Meloni godkjent en regulering som har skapt mye støy:
Dobling av den såkalte flate skatten for milliardærer.

Det opplyste næringsminister Giancarlo Giorgetti onsdag.

Han sier 1186 superrike personer har meldt skattemessig flytting til Italia etter 2017, men sier det er vanskelig å fastslå hvor mye de faktisk har investert i landet.

Giorgetti sier den nye satsen fortsatt er konkurransedyktig, men legger til at det er viktig at land ikke konkurrerer om å tilby lavest skatt for å lokke til seg pengesterke personer og bedrifter.

– Vi er imot å starte en slik konkurranse fordi land som Italia, som har begrenset finanspolitisk handlingsrom, er nødt til å tape, sier han på en pressekonferanse.

Publisert: 08.08.24 kl. 00:46

Relaterte emner

Read Entire Article