Israels militærsjef: Forbereder mulig bakkeoperasjon i Libanon

2 weeks ago 8



USAs president Joe Biden frykter en fullskala krig i Midtøsten.

 AFP / NTB
STOPPER IKKE: Israels militærsjef Herzi Halevi sier angrepene på Libanon vil fortsette. Foto: AFP / NTB

Publisert 25.09.2024 18:19 Sist oppdatert 5 minutter siden

Stabssjef i det israelske militæret (IDF), Herzi Halevi, sier onsdag at luftangrepene mot Libanon vil fortsette. Uttalelsen ble gitt til israelske soldater. 

Formålet med de stadige luftangrepene er både å ødelegge Hizbollahs infrastruktur, men også å forberede en mulig bakkeoperasjon. 

Det melder Reuters og Associated Press. 

– Dere hører flyene i luften, vi angriper hele dagen. Dette er både for å forberede bakken for deres mulige innmarsj og for å fortsette å bryte ned Hizbollah, sier Halevi ifølge Reuters. 

IDFs mål er ifølge Halevi å ivareta sikkerheten til israelere som er bosatt nord i landet, mot grensen til Libanon. 

– Jeg kan ikke gå i detalj på hva vi gjør, men jeg kan si at vi er fast bestemt på at de evakuerte innbyggerne skal få returnere til hjemmene sine nord i landet, sier statsminister Benjamin Netanyahu onsdag kveld. 

Netanyahu skryter samtidig av IDF sin innsats i kampen mot Hizbollah: 

– Vi sørger for at Hizbollah går på nederlag etter nederlag, som de aldri kunne forestilt seg, sier statsministeren. 

הרמטכ״ל, רב-אלוף הרצי הלוי, ביקר היום בתרגיל החטיבתי של חטיבה 7 בגבול הצפון, עם מפקד פיקוד הצפון, מפקד אוגדה 98, מפקד המרכז לאימונים ביבשה, מפקד חטיבה 7 ומפקדים נוספים>> pic.twitter.com/N6rfsUWeZx

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) September 25, 2024

– I deres møte med Hizbollah-styrker vil de se hva det innebærer å møte en profesjonell, dyktig og erfaren krigsmakt. Dere er mye sterkere og langt mer erfarne enn dem.  

Jobber for våpenhvile

Samtidig som Halevi maner troppene til en mulig bakkeinvasjon, melder Reuters at USA og Frankrike står i spissen for et forslag om våpenhvile mellom Israel og Libanon. Det opplyser tre israelske kilder til nyhetsbyrået, samtidig som de understreker at det ikke er gjort noen «betydelige fremskritt» så langt. 

USA skal ha presentert med et forslag om våpenhvile i håp om at partene kan komme frem til en diplomatisk løsning. 

 Evan Vucci / AP
HÅP: Joe Biden sier det fortsatt er mulig å unngå en storkrig i regionen. Foto: Evan Vucci / AP

President Joe Biden sier onsdag at han frykter et fullskala krig i Midtøsten, men understreker også at det ikke er uunngåelig. Demokraten håper partene kan komme til enighet, både på Gazastripen og i Libanon. 

– En fullskalakrig er mulig, men jeg tror det også er en mulighet – vi jobber fortsatt med å komme til en avtale som kan endre hele regionen, sier Biden i et intervju med ABC. 

Read Entire Article