Israels eksistens er ikke problemet

1 month ago 18



Publisert: 01.08.2024 10:38

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

I en kommentar 24. juli er Harald Stanghelle ganske kritisk til at Israels statsminister Benjamin Netanyahu fikk tale til den amerikanske Kongressen. At USAs allierte i Midtøsten får tale i Kongressen, burde være kurant. Han er dessuten den demokratisk valgte statsministeren i Midtøstens eneste demokratiske stat, så det burde ikke være noe problem. Heller ikke for Stanghelle.

Det var et bestialsk angrep fra Gaza på uskyldige sivile israelere som startet krigen, og Israel hadde etter folkeretten plikt til å reagere for å beskytte egen sivilbefolkning.

Når Hamas høyt og tydelig proklamerer at jødene skal drepes og Israel utslettes, så er det rett at Israel forsøker å fjerne Hamas med makt.

Hvis naboen beskyter hjemmet ditt i den hensikt å drepe hele familien, så er det en naturlig reaksjon å forsøke å ta fra ham børsa. Det er det Israel nå holder på med i Gaza, men sannelig er det kritikkverdig det også etter Stanghelles mening.

Israel bør få være i fred. Hvis Hamas frigir de uskyldige gislene og anerkjenner Israel, så blir det fred. Israels eksistens er ikke problemet. Det er det derimot Hamas’ aversjon mot jødene som er.

Reidar Holtet

Drammen

Read Entire Article