Israel skroter all form for samarbeid med Unrwa for nødhjelp til Gazastripen

1 month ago 34



Les deg opp på partene i konflikten og bakgrunnen for den her.


  • Israel skroter all form for samarbeid med Unrwa

    Israel skroter all form for samarbeid med FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (Unrwa), som bringer nødhjelp inn på Gazastripen.

    – Unrwa er en del av problemet, og vi stanser nå å jobbe med dem. Vi faser aktivt ut anvendelsen av Unrwa fordi de viderefører konflikten, heller enn å forsøke å begrense konflikten, sier David Mencer, talsperson for den israelske regjeringen.

    Unrwa spiller en sentral rolle i den humanitære innsatsen for palestinerne på Gazastripen, hvor FN har slått alarm om akutt fare for hungersnød.

    Israel beskyldte i januar tolv av organisasjonens 30.000 ansatte for å ha vært med på Hamas' angrep på Israel 7. oktober, der omkring 1140 personer, de fleste sivile, ble drept.

  • Israels forsvarsminister møter USAs sikkerhetsrådgiver

    Israels forsvarsminister Yoav Gallant skal møte Jake Sullivan, USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, for å diskutere gisselforhandlinger og bistand til Gaza.

    Møtet, som finner sted mandag, er adskilt fra det kommende møtet mellom høytstående tjenestemenn fra USA og Israel i Det hvite hus denne uken.

  • Sikkerhetsrådet skal stemme over ny resolusjon om våpenhvile

    En ny avstemning vil skje i Sikkerhetsrådet mandag. Bildet viser Israels faste representant til FN, Gilad Erdan, og USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield.

    En ny avstemning vil skje i Sikkerhetsrådet mandag. Bildet viser Israels faste representant til FN, Gilad Erdan, og USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield. Foto: Yuki Iwamura / AP / NTB

    Sikkerhetsrådet skal mandag gjøre nok et forsøk på å samle seg om en resolusjon som krever våpenhvile og løslatelse av gisler på Gaza-stripen.

    Det har i helgen vært hektisk virksomhet i korridorene i FN-hovedkvarteret i New York etter at Russland og Kina fredag gikk mot USAs foreløpig siste forslag til formulering av en tekst.

    Mandagens resolusjon støttes av de ti valgte medlemmene av Sikkerhetsrådet og Kina og Russland, to av de fem faste medlemmene med vetomakt. Forslaget støttes også av de 22 landene som inngår i den såkalte arabiske gruppen.

    Kina bekreftet like før avstemningen at de ville støtte det siste utkastet.

Publisert: 11.10.2023 06:10 | Oppdatert: 15.12.2023 09:23

Read Entire Article