Israel skal ha utført seks angrep i Beirut – utsteder nye evakueringsvarsler

2 weeks ago 10



– Fiendtlige krigsfly har utført flere angrep i de sørlige forstedene, skriver det statlige mediet National News Agency, og referer til israelske luftangrep.

Ifølge dem skal det være snakk om seks angrep på samme område.

Det israelske militæret (IDF) varslet tidligere i kveld at de kommer til å utvide angrepene mot Hizbollah. De ba folk om å evakuere og holde seg unna kystområdene sør for Awali-elven i Libanon.

Klokken 20.40 norsk tid kom talsmannen for IDF, Avichay Adraee, med et nytt evakueringsvarsel på X.

Der oppfordrer han innbyggerne i de sørlige forstedene Burj al-Barajneh og Hadath Beirut å flykte området.

En X-post fra IDF talsmann Avichay Adraee som varsler om israelske angrep på Beirut.

IDF advarer om luftangrep i forkant på X.

Foto: Skjermbilde / X

– Dere er i nærheten av Hizbollahs fasiliteter, og IDF vil fortsette å operere mot dem i nærmeste fremtid. For din egen sikkerhet og din families, må dere evakuere denne bygningen og de omringende byggene umiddelbart og komme deg minst 500 meter unna.

IDF stenger også fire områder nord i Israel, og kaller disse «stengte militære soner». Det blir forbudt å ta seg til områdene Rosh Ha Nikra, Shlomi, Hanita og Arab al Aramshe.

Israel utførte luftangrep tidligere i dag i sørlige Libanon, hvor de hevder å ha truffet mer enn 120 mål. Det skal ha vært brukt over 100 jagerfly i denne operasjonen, som varte i omtrent én time.

Dette kartet viser områder i Libanon som er blitt bombet tidligere.

Ifølge FNs flyktningbyrå UNHCR er omtrent 1.2 millioner i Libanon drevet på flukt av israelske angrep. Ifølge Claudio Feo, landdirektør i Libanon for Norsk Folkehjelp som befinner seg i Beirut, er det mennesker på flukt over alt.

– Jeg har ikke hørt noen eksplosjoner, men gatene er fulle av fordrevne mennesker. I sør er det nesten folketomt. I dag regnet vi ut at 85 prosent av vårt personale er fordrevet. Noen har flyktet til Syria og Irak, sier han.

Publisert 07.10.2024, kl. 20.14 Oppdatert 07.10.2024, kl. 21.27

Read Entire Article