Internasjonalt etterlyst etter brutalt baby-angrep

1 week ago 6



Tilsynelatende uten forvarsel skal mannen ha helt kokende kaffe over et spedbarn i en park. Nå har han flyktet landet, og politiet klør seg i hodet.

 Politiet
ETTERLYST: Politiet mener denne 33-åringen står bak angrepet mot ni måneder gamle Luka. Foto: Politiet

Publisert 09.09.2024 11:12 Sist oppdatert 13 minutter siden

En mann som er mistenkt for å ha skåldet en baby i en park i Brisbane er internasjonalt etterlyst. Det opplyser politiet i Queensland til Sky News Australia. 

Angrepet som sjokkerer Australia fant sted 27. august, da den ni måneder gamle gutten Luka var på piknik i parken med moren sin og flere venner.

Plutselig skal en «fremmed mann» ha nærmet seg gruppen og helt kokende kaffe over barnet, i det politiet omtaler som et «brutalt angrep». 

Gutten ble påført omfattende brannskader i ansiktet, på armene og bena. Han ble hastet til sykehus, hvor han siden har undergått tre omfattende operasjoner. 

Lurte politiet

Overvåkingsbilder fra området viser hvordan den 33 år gamle mannen løp fra åstedet kort tid etter angrepet, iført en blårutet skjorte, beige shorts, en svart caps og briller. Han er siktet for grov kroppsskade, som potensielt kan gi livstid i fengsel i Australia. 

Nå opplyser politiet at den antatte gjerningsmannen rømte landet fire dager etter hendelsen.

Politiet erkjenner at etterforskningen har tatt lengre tid enn ønskelig, og forteller at den siktede klarte å lure politiet ved å følge med på etterforskningsmetodene deres. 

– Det ble raskt klart at denne personen kjente til politimetodikk, og det var helt tydelig at han selv brukte sine egne overvåkingsmetoder, som gjorde etterforskningen ganske krevende, sier politiinspektør Paul Dalton. 

Politiet skal blant annet ha fått feilaktige opplysninger om mannens identitet, noe som var med på å forsinke etterforskningen. 

 Politiet
PÅ RØMMEN: Den mistenkte ble fanget opp av overvåkningskamera etter hendelsen. Foto: Politiet

Tolv timer for sent ute

Det var ikke før fem dager senere, 1. september, at politiet faktisk klarte å navngi mannen fra overvåkingsvideoen. Da hadde han forlatt Australia tolv timer tidligere. 

– Da vi klarte å navngi ham var det feststemning på politistasjonen. Et kvarter senere fant vi ut at han hadde klart å komme seg unna, forteller Dalton i Queensland-politiet. 

– Dette er den vanskeligste og mest frustrerende saken jeg noen gang har vært borti, sier Dalton ifølge BBC

Selv om politiet kjenner både den mistenktes identitet og landet han flyktet til, ønsker de foreløpig ikke å gå ut med dette offentlig da de frykter det kan sette etterforskningen i fare. 

En gåte

Etterforskningsleder Dalton beskriver mannen som en «omreisende arbeider», som hadde reist til og fra Australia med ulike turistvisum siden 2019, og hatt en rekke ulike jobber. Han har ifølge politiet aldri havnet på kant med loven før det plutselige angrepet. 

Motivet bak baby-angrepet er foreløpig en gåte. 

– Jeg klør meg konstant i hodet. Vi kan ikke komme frem til et motiv. Du tenker at en rasjonell, normal person ikke ville gjort noe slikt. Men det er ikke alltid tilfellet, sier Dalton. 

Lukas mor har beskrevet angrepet som «kaotisk» og sier det hele var over før hun i det hele tatt rakk å registrere hva som skjedde. 

– Jeg fikk ikke med meg hva som foregikk, men jeg begynte å rope etter hjelp og skrek at det var varmt og at sønnen min var forbrent, sier moren. 

Tilfeldig forbipasserende kom løpende til den skåldede babyen med vann, før Luka ble hastet til sykehus. Her har han hittil undergått tre operasjoner for alvorlige brannskader, og foreldrene sier han vil gjennomgå flere år med rehabilitering. 

– Det høres ut som de var veldig, veldig nære å fange ham, og nå blir vi nødt til å vente før vi får rettferdighet for sønnen vår, avslutter moren. 

Read Entire Article