Insektangrep mot demokrater

1 month ago 21



Foto: CHIP SOMODEVILLA / AFP / NTB

En gruppe aktivister skal ha forstyrret Demokratenes landsmøte i Chicago ved å kaste mark i en frokostbuffet.

torsdag 22. august kl. 01:15

Hendelsen er den siste i en rekke forsøk på å forstyrre møtet, inkludert flere bombetrusler mot hoteller der delegater og andre deltakere bor, melder USA Today.

Politiet i Chicago og FBI etterforsker om sabotører plasserte insekter i en frokostbuffet for delegater på landsmøtet til Det demokratiske partiet onsdag.

Gjemte seg

– Flere uidentifiserte kvinnelige gjerningspersoner skal ha gått inn i en bygning ... og begynt å plassere uidentifiserte gjenstander på bord med mat, sier informasjonssenteret til landsmøtet i en uttalelse.

Et vitne forteller:

– Vi kom alle ned til frokost, og der var disse to kvinnene som hadde gjemt seg på badet, sier Karen Tallian, delegat fra Indiana, til avisen.

Kastet mark

– De løp ut og kastet mark i frokostbuffeen.

Ifølge TV-kanalen Fox32 har også bombetrusler blitt rettet mot minst tre hoteller.

Foto: Vincent Alban / Reuters / NTB

– Vi avklarte hver eneste trussel i går, og de fortsetter å komme inn i dag, sa Derek Mayer, assisterende spesialagent i Secret Service, på en orientering onsdag morgen.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for markangrepet.

Hendelsen fant sted på Fairmont Hotel, der delegater fra Indiana, Minnesota, Ohio, Missouri og South Dakota bor under landsmøtet.

– Vi kan bekrefte at en gruppe individer forårsaket en forstyrrelse under et arrangement i forbindelse med Demokratenes landsmøte på hotellet vårt i morges, sier representanter for Fairmont Chicago i en uttalelse.

– Vi er takknemlige for den raske responsen fra politiet. Vårt team handlet umiddelbart for å rengjøre og desinfisere området, slik at arrangementet kunne fortsette uten ytterligere hendelser.

Foto: Elizabeth Frantz / Reuters / NTB

Forrige måned ble det rapportert at mark og andre insekter ble sluppet løs på Watergate Hotel i Washington, DC, under et besøk av Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Chicago har hatt nattlige protester under landsmøtet både fra organisasjoner som ønsker en slutt på Gaza-krigen og en slutt på amerikansk militærstøtte til Israel.

Read Entire Article