– Ingen kjente problemer

1 week ago 8



Dødsulykke i p-hus:

Politiet har avhørt den pårørende som var på stedet da mannen i 60-årene omkom.

 Simen Askjer  / TV 2
KJØRTE UT: Mannen i 60-årene kjørte ut her og falt fire etasjer. Foto: Simen Askjer / TV 2

Publisert 26.09.2024 11:16 Sist oppdatert 12 minutter siden

Mannen døde etter at bilen han førte havnet utfor et parkeringshus tilknyttet Sandvika Storsenter mandag kveld. Bilen falt fire etasjer.

Politiadvokat Katrine Eilertsen forteller at det samlede bevisbildet tyder på at det er snakk om en tragisk ulykke. Saken etterforskes bredt. 

– Vi undersøker fire hypoteser parallelt, og det er uhell eller brukerfeil, sykdomstilfelle hos avdøde, teknisk svikt på kjøretøyet, villet handling, skriver Eilertsen i en epost til TV 2.

– Politiet håper at vi får svar som gjør at vi enten kan komme til en konklusjon eller utelukke noe. Det tar nok litt tid før vi får de endelige svarene fra de ulike undersøkelsene. 

Eilertsen understreker at de ikke har noen holdepunkter for at det er snakk om en villet handling, og sier at de anser dette som den minst sannsynlige årsaken.

 Petter Sørum-Johansen / TV 2
FALT NED: Ulykken skjedde mandag kveld. Storsenteret ble stengt etter hendelsen. Foto: Petter Sørum-Johansen / TV 2

Ingen helseopplysninger

En pårørende var på stedet da hendelsen skjedde. Personen ble onsdag avhørt av politiet, som ikke ønsker å gå i detalj om hva som fremkom der.

– Vi kan likevel si at ut fra de opplysningene vi har fått fra pårørende, så er det ingen kjente problemer med bil eller avdødes helsetilstand som skulle tilsi at dette skulle skje, skriver Eilertsen.

Mannen skal obduseres fredag

Kontaktet av produsenten

Bilen er sendt til Risløkka trafikkstasjon for å bli undersøkt av Statens vegvesen. 

Onsdag ble det kjent at politiet hadde informert Vegvesenet om at over 5000 biler av den samme modellen i 2022 ble tilbakekalt av produsenten på grunn av en teknisk feil som førte til at bilene kunne akselerere av seg selv. 

– Vi undersøker bredt, også om det er en teknisk feil som har forårsaket ulykken. Dette får vi ikke et klart svar på før den tekniske rapporten fra Statens vegvesen foreligger, skriver Eilertsen. Den vil trolig ikke komme før om et par måneder.

 Simen Askjer  / TV 2
ÅPNING: Tirsdag så det slik ut på stedet der bilen kjørte ut kvelden før. Foto: Simen Askjer / TV 2

Politiadvokaten opplyser at de er blitt kontaktet av produsenten.

– Vi vil vi gå i dialog med dem, skriver Eilertsen. 

– Vet dere om bilen ble tilbakekalt i 2022 og om den eventuelt var inne til retting?

– Dette er en naturlig del av politiets etterforskning, skriver politiadvokaten. 

mai 2022 ble 5388 biler av typen Volvo XC40 Recharge tilbakekalt, etter at det ble oppdaget en feil på ledningsnettet hos bilene som ble produsert mellom september 2020 og august 2021.

Feilen skyldtes rust på sensoren til gasspedalen, som kunne føre til at bilen akselererte av seg selv.

Read Entire Article