Ingebrigtsen innrømmer: – Vi fryktet at det skulle gå til helvete

1 month ago 19



Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) føler han har hevet nivået denne sesongen – tross skademarerittet i oppkjøringen.

 Ingebrigtsen i farten på 1500-meteren i Zürich. Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / NTB
  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 07.09.2024 08:15

– Jeg er nok i en unik posisjon der jeg har hatt unik kontinuitet i treningen nesten hele livet. Det er nok utelukkende grunnen til at det har gått såpass bra i år som det faktisk har, tross den forferdelige vinteren, sier Ingebrigtsen til VG og legger til:

– Jeg løp ikke mer eller mindre på fem måneder. Det skal på en måte ikke ... Vi har hvert fall fryktet at det skulle gå til helvete.

En akillesskade plaget Jakob Ingebrigtsen i fjor høst og de første månedene av vinteren. Det var hans første langvarige skade i karrieren.

Likevel har han vært i stand til å sette europarekord på 1500 meter (3.26,73) og verdensrekord på 3000 meter (7.17,55). Det har også blitt to EM-gull (1500 meter og 5000 meter), samt ett OL-gull (5000 meter).

1500-meteren i OL ble derimot en nedtur med fjerdeplass.

Bror Filip har uansett kalt comebacket for «utenomjordisk».

– Det viser viktigheten av treningen i mars, april og mai, i tillegg til spesifikk trening i St. MoritzSt. MoritzEn by i Sveits som er kjent for å være et område for høydetrening for friidrettsutøvere i sommerhalvåret. Det er også et veldig kjent, fasjonabelt vintersted. i juni og juli. Får man gjennomført det ganske bra, klarer man å hente seg inn ganske mye. Vi har på mange måter hevet nivået fra i fjor, sier Ingebrigtsen og legger til:

– Men jeg kjenner jeg gleder meg til å forhåpentligvis få lagt ned de månedene til vinteren som jeg mistet sist.

Han avviser at han gjorde noe «magi» på våren, ettersom han hadde dårligere tid på å komme seg i form enn vanligvis.

Filip, Jakob og Henrik Ingebrigtsen har i en årrekke trent i St. Moritz. Her fra 2019. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Nei! Det var kanskje mer å skyve den enkle og grunnleggende treningen så langt inn mot sommeren som mulig. Det er fascinerende å se at det ikke er bare terskelterskelEt nivå i utholdenhetstrening som refererer til den høyeste intensiteten en person kan opprettholde over tid uten å bygge opp laktat i blodet. og mengde som gjør deg god, det er vel så mye spesifikk treningspesifikk treningtreningsøkter der man løper i konkurranse-fart. med piggsko og baneøkter, sier Ingebrigtsen og fortsetter:

– Det er ufattelig god trening. Det samme er det å springe løp. Men man må vite litt hva man driver med. Og heldigvis har vi mye erfaring til å ta slike avgjørelser, selv om det er noe jeg ikke håper å gjøre igjen.

Etter å ha vært syk ble Ingebrigtsen slått i spurten på 1500-meteren i Zürich av Yared Nuguse. Fredag venter siste Diamond League-stevne for sesongen i Brussel.

Read Entire Article