Ingebrigtsen gir seg som trener – går over i ny rolle

5 hours ago 5



Etter 18 år i treneryrket, er Kåre Ingebrigtsen (58) ferdig etter sesongen. Men Ranheim-eventyret fortsetter for trønderen.

Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Publisert: 19.09.2024 18:14 | Oppdatert: 19.09.2024 18:32

– Det er en tid for alt. Jeg har vært profesjonell fotballspiller fra jeg var 18 til jeg var 30, og nå har jeg vært trener i 15–20 år, sier Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen.

Han har to år igjen av kontrakten med trondheimsklubben Ranheim. Dit returnerte han i fjor, 18 år etter han overtok klubben som trener for første gang.

Nå får han en mer administrativ rolle i samme klubb – ved nyttår blir han nemlig sportslig leder.

Han forteller avisen at han først kom inn på tanken om å gi seg som trener da Ranheim spilte mot Start i mai. Som sportslig leder får han ansvaret for å ansette egen erstatter.

I trenerteamet har han med seg Christian Eggen Rismark og Pål-André Helland. VG spør sistnevnte om hvordan han ser på den kommende jakten etter en hovedtrener.

– Det er ikke tatt noen avgjørelse på det så vidt jeg vet. Dette er en del av en omstrukturering der Kåre får det sportslige ansvaret. Hvordan klubben velger å ordne det, vet jeg ikke. Vi har hatt mer enn nok fokus på å klare å vinne kamper, sier Helland til VG.

Pål-André Helland

Assistenttrener i Ranheim og Viaplay-ekspert

– Har du ambisjoner om å bli hovedtrener?

– På sikt. Jeg har nok jern i ilden, og jeg trives godt sammen med Christian (Eggen Rismark), svarer den tidligere Rosenborg-spilleren.

Ingebrigtsen er åpen om at duoen er svært aktuelle etterfølgere, skriver Adressa.

– Det blir en prosess nå for å få det avklart så fort som mulig. Vi skal gjennom en runde og finne ut hva som er riktig. Men at de er med i det, er det ingen tvil om, forteller den avtroppende Ranheim-treneren til avisen.

Ingebrigtsen har tidligere erfaring som sportslig leder i Åsane, og har tidligere vært trener for både Rosenborg, Brann og Bodø/Glimt. Han har også vært på utenlandseventyr som trener i Oostende og APOEL.

Read Entire Article