Ikke legg ned Holum skole!

1 day ago 5



Jeg heter Linn og er 12 år. Jeg går på Holum skole i 7. klasse.

Foto: Jarle R. Martinsen

Og jeg vet dette ikke kommer til å ramme meg. Men jeg har to småsøsken som dette kommer til å ramme hardt. Men nå skal dere politikere høre her. Denne avgjørelsen med at dere vil legge ned Holum skole, den kan dere glemme å ta uten å høre på barna som går på denne skolen. Det er jo barna på Holum skole dette kommer til å ramme, så jeg synes det er på høy tid at dere hører hva barna på Holum skole har å si.

Jeg synes det er veldig rart at dere har bygget en stor hall for mange millioner i Holum. Men nå vil dere legge ned skolen. Håper dere er klar over at det vil bli mye mindre folk som trener i den hallen. Det vil jo bli naturlig at hvis dere politikere sender oss ned på skole i Mandal, så vil jo folk bytte til håndball- og fotballag i Mandal. Man vil jo gå der vennene går, og får man venner fra Mandal går man jo i Mandal. Dere kommer også til å ødelegge samholdet i bygda på sikt.

I fjor var det kommunevalg. Da var jeg på en «stand» dere politikere hadde i Mandal rett før valget. Da lovet alle partiene meg, utenom Høyre, at dere ikke skulle legge ned Holum skole de neste fire årene. Da håper jeg som barn at dere politikere viser meg at dere holder det dere har lovet. Jeg er iallfall lært opp til å holde et løfte. Jeg vet ikke hva dere er lært opp til, men det viser seg jo snart. Jeg kommer iallfall til å bli dypt skuffet og lei meg hvis dere nå bryter løftet dere gav meg.

Jeg synes det er lang bussvei til Holum, det tar alt ifra 20-25 minutter med buss. Men det kommer an på føre og vind. Jeg er ikke den som har lengst skolevei med buss engang. Jeg synes det er vondt å sitte på min buss og høre at 1. og 2. klassinger klager over lang bussvei til skolen. Da tør jeg ikke tenke på hvordan det hadde blitt hvis de måtte sitte enda lengre på buss helt til Ime. Barnas beste er ikke å måtte sitte på buss kjempelenge for å komme seg på skole i Mandal. Dere politikere må begynne å tenke på hva barnas beste er og ikke bare hvordan dere kan spare penger.

Holum skole har jo også er veldig bra rykte, folk flytter til Holum fordi de ønsker at barna skal gå på Holum skole. Det var flere familier som flyttet til Holum i år fordi de ønsket at barna skulle gå på Holum skole

Vi i 7. klasse pleier jo for eksempel å spille fotball med småskolen av og til. Og vi spiller også kanonball med de mindre klassene. Og dette gjør vi frivillig. Da er jo spørsmålet hvilke andre store skoler finner du de eldste 7. klassingene leke med de små? Jeg har iallfall ikke hørt om andre skoler som gjør dette. Til og med de nye 1. klassingene får lov til å være med og leke med de store. Rektoren på Holum skole er jo også veldig snill. Han er til og med med og leker med barna når han har tid. Noen klasser har jo også hatt stafett med rektor. Vi har også lærer som er med og spiller kanonball og fotball med oss. Vi har sjakk-turnering, kanonball-turnering, vennskapsperiode og karneval. Vi går av og til på tur i lysløypa med blandet klasser. Jeg har iallfall hatt 6, snart 7, fantastiske år på Holum skole. Det gjør at jeg blir lei meg og litt sint for at dere politikere ikke vil at de andre fine barna i Holum skal få oppleve det samme som meg. Jeg blir også lei meg når jeg hører dere vil ta fra alle disse barna skolen og det gode samholdet de har fått på Holum skole. Dere vet ikke hva dere kommer til å ødelegge.

Så nå håper jeg at dere politikere klarer å vise meg som er 12 år at dere holder det dere har lovet. Håper dere er klar over at jeg kommer til å miste tilliten til dere hvis dere bryter løfte dere gav meg.

Read Entire Article