Ikke imot tapsgrense i bingohallen

1 month ago 27



Publisert: 16.08.2024 06:30

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Aftenpostens lederartikkel 8. august med overskriften «Ingen grunn til at det skal være vill vest i bingohallen» gir inntrykk av at Norges Blindeforbund er imot at det skal være tapsgrenser i bingohaller og at vi er for «vill vest» og «frisoner». Det er feil. Vi er for tapsgrense, men mener grensene som er foreslått, er altfor lave.

Problemet er at det i lederen er brukt et sitat av meg som er hentet fra NRK.no, men som i Aftenposten blir tatt ut av sammenhengen det står i. I NRK-saken står det nemlig også at bingobransjen er villig til å strekke seg langt når det gjelder spillansvarlighet, og at dette med tapsgrensen må økes opp imot nivået som Rikstoto/Norsk Tipping har i dag. Det kommer ikke frem i lederen.

Endringene Regjeringen foreslår om å innføre en tapsgrense på 900 kroner dagen og maksimalt 4400 kroner i måneden, mangler både faglig begrunnelse og en utredning av konsekvensene for de mange formål som rammes.

Karsten Aak

Styremedlem i Bransjeforeningen for samfunnsnyttig lotterivirksomhet og assisterende generalsekretær i Norges Blindeforbund

Read Entire Article