«Hvorfor er det et slikt behov for kontroll i Lyngdal kommune?»

3 weeks ago 23



Hvorfor er det et slikt behov for kontroll i Lyngdal kommune? Hva er det som skjer i Lyngdal? - Vi vil, vi våger, det er slagordet til Lyngdal. Men var det dette som lå bak et slikt ordtak? Hvorfor er det et slikt behov for å kontrollere andre? Kommunen skal jo representere alle de ulike innbyggerne. Da mener jeg alle. Så hvorfor skal vi i Lyngdal være et unntak?

Hvem skal bestemme hva som er krenkende, og for hvem?

Hvem skal bestemme hva som er krenkende, og for hvem? Er det bildet av Jesus Kristus, Donald Trump eller familiebilde som forteller at du er verdens beste pappa? Eller er det regnbueflagget? Listen over krenkelse kunne jo ha blitt milelang. Så hva er en krenkelse og for hvem? Dette skal heretter gjelde kontorer som kommunen eier, det vil si legekontorene, skolekontoret, kontorene på helsehuset, omssorgssenteret , barnehagene, også videre. Om jeg ikke kan få barn, blir jeg da provosert og lei meg når jeg ser bilder og tegninger til mammaer og pappaer? Blir jeg provosert når jeg ser at folk liker Donald Trump? Blir jeg provosert når jeg ser regnbueflagget? Dersom dette er et problem , da er det kanskje på tide å starte med seg selv. «Hvorfor blir dette er problem for meg?»

Hvorfor må en kommune inn og regulere hva folk har på kontoret sitt eller hva de har hengende på veggen? Alle ønsker jo å bli respektert for den en er. Da er det kanskje på tide å gi den respekten til andre også. Vedtaket som ble gjort i formannskapet 5. september er veldig uklokt og ikke minst trist, og jeg undres at et slikt vedtak fikk flertall. Dette er veldig synd da vi har en slik fin kommune med mange gode mennesker, som vil hverandre vel. Et slikt vedtak kan umulig styrke Lyngdals omdømme, og bygger iallfall ikke opp under slagordet vårt om å «ville» og «våge».

Bodil Stensrud, Lyngdal Høyre

Read Entire Article