Hvordan eeeeeeeer det mulig?

1 month ago 17



KOMMENTAR: Sissel Knutsen Hegdal har rotet med mine, dine og våre penger. Hun måtte gå, for alternativet var nok å bli kastet.

Sissel Knutsen Hegdal går av som ordfører i Stavanger. Foto: Mangus Kolstad
  • Leif Tore Lindø

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

iconKommentar

Dette er en kommentar. Kommentarer skrives av Aftenbladets kommentatorer, redaktører og gjestekommentatorer, og gir uttrykk for deres egne meninger og analyser.

Noen ganger vet du nesten ikke hvilken fot du skal stå på. Hvor skal man liksom begynne?

Sissel Knutsen Hegdal går av som ordfører i Stavanger på grunn av økonomisk rot.

Det er en sånn setning man mister litt fotfeste av. Oppsiktsvekkende er en underdrivelse. Skandale? Ja, vi er i det territoriet. At en ordfører går av er ekstremt sjeldent.

Saken handler kort fortalt om forskjellen på dine, mine og våre penger. Sissel Knutsen Hegdal har rotet med penger, utlegg og hvem som skulle betale hva da hun drev valgkamp for Høyre i Stavanger.

Noen poster er små og mindre alvorlige. Utlegg til en gave til et Høyre-medlem på noen hundrelapper. Kjøp av interiør til valgkamplokale av private selgere på finn.no. Et par reiseregninger der det kan ha vært tvil om hvem som egentlig skulle betale.

Ikke bra, men isolert sett heller ikke noe å gå av for.

Så blir det verre.

Felt av totalen

Festivalbilletter til Utopia, flere restaurantbesøk, en reise fra feriehuset i Alicante for å være fysisk til stede under forhandlingene med de andre partiene.

Det er totalen som feller henne. En liste på 11 punkter med problematiske disponeringer er for lang. Det danner seg et mønster av en ordfører som roter med penger, ikke har kontroll og slurver. Alle pengene er tilbakebetalt. Det skulle bare mangle, men det er too little, too late.

Vi skal merke oss at alt dette skjedde før hun ble ordfører, og det er ikke kommunens penger hun har brukt, men Høyres penger.

«Jeg har handlet i god tro, og der det har vært uenigheter mellom partiet og meg om enkeltutgifter har jeg refundert partiet for utleggene».

Alle kan gjøre feil, men en kommende ordfører kan ikke ta med seg ektefelle og et vennepar og rive av 4000 kroner på Harry Pepper og sende regningen til partiet.

Det går bare ikke. Ikke når man i neste omgang skal være den øverste lederen og disponenten av de mange milliardene Stavanger kommune bruker hvert år.

Gå eller bli kastet?

Høyre kan åpenbart ikke leve med dette. Knutsen Hegdal har valgt å trekke seg, men man skal ikke ha rare fantasien for å tenke at «noen» i Høyre har hintet om at det var gå, eller bli kastet.

Det var denne tilliten igjen. Den ryker veldig fort når man ikke behersker dette skillet mellom dine, mine og våre penger. Beløpene trenger ikke være i millionklassen, sviket trenger ikke være så stort, men vi må alle være nøye på pengebruken. En ordfører må være ekstremt nøye.

Sissel Knutsen Hegdal har vært Høyres ordfører i Stavanger siden 23. oktober 2023. Hun nådde aldri et år i stolen. Hun spente bein på seg selv, har lite å skylde på og har gjort det eneste hun kunne gjøre, nemlig å gå av. Hvis ikke hun og Høyre hadde tatt grep, ville hun blitt drevet fra skanse til skanse, kjempet en stund og resultatet hadde blitt akkurat det samme, bare med en enda større skade for partiet Høyre.

– Jeg ser jeg har gjort en feil, sier hun til Aftenbladet.

11 feil, ser det ut som.

I dag er det god grunn til å riste på hodet, himle med øynene og spørre hvordan eeeer det mulig?

Publisert:

Publisert: 4. september 2024 14:17

Read Entire Article