Hvem skal gjøre jobben?

12 hours ago 5



Boligen din er solgt, og du har tømt den for alle eiendeler. Så langt, alt vel. Men før nye eiere kan flytte inn gjenstår en siste, viktig oppgave – nemlig å vaske deg ut av boligen.

Vil du gjøre vaskejobben selv, eller betale andre for å gjøre det? Foto: Shutterstock

Det store spørsmålet som melder seg, er hvem som skal gjøre jobben. Skal du gjøre det selv, kanskje med hjelp fra partner, familie eller gode venner – eller kjøpe deg ut av det, og overlate arbeidet, og ansvaret, til profesjonelle?

Gjør det selv

Hvis du bestemmer deg for å brette opp armene og gå i gang med flyttevasken selv, er det selvsagt en stor fordel at du sparer penger. Rengjøring utført av profesjonelle er ikke billig, selv om mye selvsagt avhenger av størrelsen på boligen. I tillegg til å spare store summer, er det også et pluss at du ved å gjøre det selv har større fleksibilitet og kan gjøre jobben når det passer deg, i ditt eget tempo.

Hanne Geelmuyden er fast spaltist i Abito. Hun jobber til daglig som eiendomsmegler og stabssjef/avdelingssjef Kristiansand i Sørmegleren AS. Foto: Sørmegleren

For noen kan det også være en stolthet og tilfredsstillelse ved å fullføre arbeidet selv. Når du er ferdig og boligen er skinnende ren, er det er en god følelse å si til seg selv: «Dette har jeg gjort!»

På den annen side er flyttevasken en stor jobb. I tillegg til å ta lang tid er det fysisk anstrengende og kan ta mange dager å fullføre. Alle kriker og kroker skal tas, flekker på vegger og tak må fjernes, gulv må skures, lister må tørkes og så videre.

Samtidig blir det en ekstra stressfaktor som kommer på toppen av all bæringen og alt det praktiske som skal ordnes både ved salg av boligen og innflyttingen i en ny. Kanskje har du heller ikke riktig utstyr eller rengjøringsprodukter tilgjengelig, noe som i så fall koster både tid og penger.

Et annet vesentlig moment er at hvis du går i gang med flyttevasken for egen maskin, så risikerer du at de nye eierne klager på jobben du har gjort. Det er alt annet enn hyggelig å måtte komme tilbake «med halen mellom beina» for å fullføre jobben.

– Det er et vakuum, flere venter ikke nye oppdrag før til våren

Sett det bort

Den åpenbart største fordelen med å sette bort jobben til et rengjøringsbyrå er at du slipper å gjøre den selv. Du sparer tid og krefter, og det er deilig å ha én ting mindre å tenke på i denne hektiske tiden. Seriøse rengjøringsselskaper garanterer for jobben de gjør, noe som betyr at de kommer tilbake og fullfører jobben dersom den ifølge de nye eierne ikke er utført godt nok.

Nå endres pensjonen din

Åpen

Den største ulempen er like opplagt som fordelen, nemlig kostnaden. Prisene varierer selvsagt, men du må fort regne med en utgift på 10–12.000 kroner – penger du kunne spart ved å gjøre jobben selv, og som kan komme godt med når du skal flytte inn i en ny bolig.

En annen utfordring er å koordinere rengjørernes tidsplan med din egen. Du må kanskje tilpasse deg deres tilgjengelighet, noe som kan skape problemer i en hektisk flytteperiode.

Fordeler og ulemper

Det avgjørende spørsmålet du må stille deg selv, er altså: Gjøre det selv eller sette det bort?

Det er ingen fasit på hva som er den beste løsningen på den kjedelige og brysomme, men høyst nødvendige flyttevasken. Begge valgene har sine fordeler og ulemper, spørsmålet er hvor mye tid, energi og penger du er villig til å bruke på dette avsluttende kapittelet.

Read Entire Article