Hurra for Wilds Minne skolegård!

1 month ago 9



Skolegården på Wilds Minne løfter en hel bydel.

Foto: Jacob J. Buchard

Elever ved Wilds Minne skole har denne høsten startet på en helt ny skole. Fra Venstre roper vi gratulerer og hipp hipp!

Men det er flere enn elevene som har grunn til å juble. Mye er allerede skrevet om hvordan samarbeidet mellom kommune og entreprenør har skapt merverdi til lavere pris (Har hatt stålkontroll på massivtreskolen - fvn.no). Mindre oppmerksomhet har det hittil vært på skolegårdens funksjon som en bydelspark der voksne og barn møtes på tvers av alskens mulige skillelinjer.

Siden skolegården ble åpnet før sommeren, har det sydet av liv rundt lekeapparatene, trampolinene, basketbanen og i dekkjungelen. Her leker unger i alle aldre. Og lek kurerer gruff. Her prater barn med andre barn – og kanskje like viktig – her prater foreldre med andre foreldre. Dermed blir lekeplasser som skolegården på Wilds Minne også et innspill i samfunnsutfordringer så ulike som utenforskap, språkutfordringer eller skjermtid. Som naturlige møtepunkt er lekeplasser også et innspill til pågående diskusjoner om byutvikling. Vi må skape byrom der folk møtes og trives! Look to skolegården på Wilds Minne. Og gratulerer til elevene – og gratulerer til Lund!

Read Entire Article