Huff og huff

1 month ago 23



Kristiansands ordfører er kommet tilbake fra ferie. Det har ikke ført til endringer i hans stadige kritikk av Arbeiderpartiet og regjeringen.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Regjeringen og Arbeiderpartiet tåler kritikk. Og ordføreren må gjerne kritisere, men han kommer ikke fra at valgløftene Solberg og Bernander kom med ikke er innfridd. Og jeg forventer mer av en ordfører i Norges femte største by. Det må være hold i kritikken.

La oss ta noen få fakta når det gjelder hva Arbeiderpartiet har stemt for av saker til Agder og Kristiansand:

Forrige regjering med Arbeiderpartiet vedtok bygging av fengsel på Agder og satte ned Sørlandsutvalget. De konkluderte at for å oppnå sammenhengende bo- og arbeidsområde måtte europaveien langs kysten og opp Setesdalen (Rv 9) styrkes betraktelig, og UiA måtte få etablert mekatronikk-kompetanse. Forslag som er gjennomført av begge regjeringer og som har preget utviklingen på Agder siden. Rapporten ble levert august 2013. Vi tapte valget, men fulgte opp i våre alternative budsjetter i Stortinget blant annet med å foreslå oppstartsmidler til Mekatronic Innovation lab på universitetet før Høyre og Ap har fulgt opp satsingen på Nye veier og Rv 9. Det samme gjorde vi når det gjaldt oppstart av bygging av fengsler på Agder, noe regjeringen med Arbeiderpartiet vedtok i 2013. Arbeiderpartiet foreslo oppstartsmidler før Høyre.

Etter at vi kom i regjering har vi blant annet stemt for følgende:

  • Nye Veier, videreført og økt bevilgningene

  • Hydrogensatsing.

  • Batterisatsing (Morrow) – østre Agder.

  • Ny aktivitet og flere arbeidsplasser på Kjevik.

  • Nye mønstre og Blå Kors i Kristiansand har fått spesifikke tildelinger.

  • Frivilligheten i Kristiansand og Agder har fått innfridd momskompensasjon.

  • Konsesjon til ilandføring av kabler til Kvinesdal.

  • Endret skattesystem og velferdsordninger slik at blant annet færre barn vokser opp i vedvarende fattigdom nå enn da Høyre regjerte.

Dette er blant satsingene Arbeiderpartiet og regjeringen har levert til Agder og Kristiansand.

Satsinger som kommer innbyggerne her i byen og fylket til gode i tillegg til reduserte barnehagepriser, gratis SFO og en endret pensjonsberegning for pensjonsoppgjøret, noe H ikke ønsket. Et nytt inntektssystem for kommunene som er mzer tilpasset mer utfordringene Kristiansand har. Ny byvekstavtale og styrking av våre felles sykehus i Kristiansand, Arendal og Flekkefjord.

Arbeiderpartiet vil utvikle velferden sammen med markedet og frivilligheten til oss alle i fellesskap. Forskjellene mellom den lokale politikken beskriver Kenneth Mørk og Helge Stapnes i Kristiansand Ap godt. Med Høyre ved roret selges inntektsbringende objekter ut (båter, p-hus, eiendommer); avgifter til de rikeste skal kuttes (eiendomsskatt, formuesskatt), mens det offentlige skal tynes med flate effektivitetskutt.

Regjeringen prioriterer ned Kristiansand

Arbeiderpartiet leverer der Høyre svikter

Ordførerens kamp for Kristiansand

Nei, Bernander, det stemmer ikke

Hva har ordføreren imot Nord-Norge?

Hva har ordføreren imot Nord-Norge?

Read Entire Article