Hovland-nedtur i OL: – Skal du ha så uflaks?

1 month ago 35



Fare for lyn avbrøt spillet da Viktor Hovland (26) sto klar på åpningsrundens siste hull. Det kan ha kostet nordmannen flere slag i medaljekampen.

1 av 3Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP / NTB

  • Joachim Baardsen, VG

    Joachim Baardsen, VG

Publisert: 01.08.2024 17:26

– Skal du ha så uflaks? Spillet blir avbrutt med ett hull igjen å spille. Så slår du ikke det beste utslaget. Det er fort gjort når du blir kald og kommer ut av rytmen, sier Max-kommentator Per Haugsrud.

Det 18. hullet endte med dobbel bogeydobbel bogeyTo slag over banens par. Dermed er Hovland på minus 1 og syv slag bak lederen Hideki Matsuyama.

– Det der gjør vondt. Den er fæl. Det er så ufortjent. Det er en bitter Viktor Hovland vi ser.

1 av 3Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP / NTB

Hovland har hatt et frustrerende halvår, men i Paris startet 26-åringen glitrende. I flightflightOrd som beskriver hvilken gruppe spillere som går sammen på en golfrunde med regjerende OL-mester Xander Schauffele (30) og den spanske stjernen Jon Rahm (29), lå Hovland to under par etter de tre første hullene.

Banen omtales som ekstremt krevende. Torsdag vekslet i tillegg været fra brennhet sol og klam luft til lyn, torden og plaskregn.

– Dette er noe av det mest brutale man kan finne i golfverden. Det er nesten ikke noe grønt. Det er mest vann her, sier Haugsrud.

Kristoffer Ventura var andre nordmann ut, en drøy halvtime etter Hovland. I et intervju med VG har 29-åringen vært åpen om mentale utfordringer de siste årene.

Denne sesongen har Ventura reist seg. Nå er Rygge-gutten i Paris for å jakte medaljer.

Åpningen var tøff med tre bogeyer på de ni første hullene, men på «back nine» viste Hovland klasse. Birdier på hull 12 og 15 rettet opp mye av inntrykket.

  • Alt av OL i Paris ser du på MAX

1 av 2Foto: Lisa Leutner / Reuters / NTB

Parallelt fortsatte Hovland å notere seg for par etter par. Ved utslaget på det 16. hullet var Oslo-karen fortsatt minus to. Han lå nest sist på statistikken over hvordan det 60 mann store feltet hadde prestert med putteren.

Samtidig var Hovland bunnsolid på jernslagene.

Med tre utfordrende hull igjen var det knyttet spenning til om Hovland kunne ta seg nærmere teten før avslutningen på dag én.

Les også: OL-stjerne i sorg etter knivangrepene i hjembyen

Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP / NTB

Først ut av trioen til Hovland, var Rahm. Spanjolen slo rett i vannet, og så forferdet ut. Deretter limte Schauffele ballen på greenen, før Hovland gjorde det samme.

Med to meter til hullet, brøt nordmannen forbannelsen med putteren og satte ballen rett i koppen til dagens tredje birdie.

På det 17. hullet var Hovland bare centimetere unna en ny birdie. I stedet ble det et nytt par.

Deretter ble spillet avbrutt i 40 minutter på grunn av fare for lyn, mens Hovland sto klar til å slå ut på det 18. hullet. Da spillet ble tatt opp igjen, rotet 26-åringen seg bort på utslaget. Han klarte heller aldri å hente seg inn og ristet oppgitt på hodet da dobbelbogeyen var et faktum.

Turneringen ledes av japanske Hideki Matsuyama på minus åtte.

Read Entire Article