Horn Myhre er på alles lepper i Bergen: – Han er helt der oppe med de beste

1 month ago 35



Felix Horn Myhre (25) roses opp i skyene etter to fabelaktige kamper. Men nå er han lei Skottland.

Felix Horn Myhre jubler etter sin andre scoring på to kamper mot St. Mirren. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Publisert: 16.08.2024 07:58

– Vil du spille mot St. Mirren hver uke? spør en skotte.

– Nei, det vil jeg ikke.

Brann-stjerne Felix Horn Myhre scorer ikke hver kamp.

Men når motstanden er skotter som er anti-tikitakatikitakaTikitaka handler om å dominere ballinnehav. Masse korte pasninger. St. Mirren bød på det motsatte: lange innkast, dødballer og duellspill., og vil ha fotballen alle andre steder enn gresset, da renner målene inn for Oslo-gutten.

I grusomt regnvær i Bergen torsdag, og i Skottland forrige uke.

Det er ingen hemmelighet at han er Branns kanskje viktigste spiller, men det har blitt enda mer synlig over de siste ukene. Det virket forrige uke som at de lokale skotske journalistene ikke hadde sett en bedre motspiller enn Horn Myhre.

Torsdag var intet unntak:

«I Skottland var han målscorer. I Bergen var han ustoppelig. Med et par slike kvelder til i Europa, må det være klubber i kø for å hente ham», skriver The Herald.

«Hovedgrunnen til at St. Mirren ikke er med videre er på grunn av fantastiske Horn Myhre», skriver skotske Sun.

– Han seiler opp som en av de beste spillerne i Eliteserien med den formen han er i, og de kvalitetene han har, sa Carl-Erik Torp i VGs sending før kampen, som endte i en 4–2-sammenlagtseier over St. Mirren.

Alle vil ha en bit av Felix Horn Myhre (t.v.). Foto: Paul S. Amundsen / NTB

– Det er veldig hyggelig, da. Så er det ganske mange gode spillere i Eliteserien som har hevdet seg i Europa også. Det viser at jeg gjør noe riktig, sier Horn Myhre til VG om rosen fra Torp.

– Føler du selv på at du påvirker kamper?

– Det gjør jeg! I Skottland og den kampen her, spiller jeg på meg selvtillit underveis. Jeg merker at jeg har ting å bidra med. Det er en veldig god følelse, selvfølgelig. Jeg har ikke scoret så mye ellers, så veldig deilig å få det ut i de kampene her.

Grafikk: www.sofascore.com

I Skottland var han banens gigant og scoret Branns eneste mål. Uken senere assisterte han Joachim Soltvedt, før 25-åringen scoret på «St. Mirrensk-vis» Innlegg fra Niklas Castro rett på pannebrasken til «vrakgodset fra Vålerenga», som Torp titulerte ham.

– Felix er veldig attraktiv for oss og spiller fantastisk fotball. Han er en fantastisk type å ha i garderoben og i klubben, sier Branns daglige leder Christian Kalvenes til VG.

– På et eller annet tidspunkt skal han ta steget videre herfra også, men ikke akkurat nå, sier Kalvenes.

– Prislappen?

– Det vil tiden vise.

Trener Eirik Horneland synes det er kjedelig å svare på hva han mener verdien til Horn Myhre bør være.

Hva med det han bidrar med for Brann, da?

– Det syns jeg er et kjekt spørsmål. Han er en vanvittig god fotballspiller og en spiller som har utviklet seg for Brann over tid. Han har en fantastisk personlighet også - det trumfer fotballspilleren for meg, sier Horneland til VG.

– Han er helt der oppe med de beste, ingen tvil om det.

Branns tredje målscorer Aune Heggebø fyller på med pene ord:

– Det han leverer i dag er ganske unikt. Det er høy, høy klasse på det. Det er det for så vidt på trening hver dag også. Man ser at han er en spesiell spiller, sier spissen.

Read Entire Article