Hodepine for Solbakken: – Tror jeg alle ser

3 weeks ago 16



Alt tyder på at Martin Ødegaard mister de kommende landskampene. NRK-ekspert Kristoffer Løkberg mener Ståle Solbakken bør se mot Molde.

Foto: Lise Åserud / NTB
  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 19.09.2024 21:19

– Den naturlige erstatteren hadde jo vært Oscar (Bobb). Han er den som spillertype lettest hadde gått inn og gjort det bytte én til én. Jeg tror alle ser at det hadde vært en fin løsning, sier Ståle Solbakken til VG.

Landslagssjefen har fått en real hodepine noen uker før viktige Nations League-kamper mot Slovenia og Østerrike.

Martin Ødegaard vil etter alt å dømme miste de kommende landskampene. Onsdag fortalte Arsenal-trener Mikel Arteta at de håper det ikke er snakk om måneder før nordmannen er tilbake.

Da hjelper det lite for den norske landslagssjefen at Oscar Bobb også er ute med langtidsskade og neppe aktuell for landslaget på denne siden av nyttår.

Martin Ødegaard har gått glipp av to landskamper under Ståle Solbakkens periode som landslagssjef. Begge var ubetydelige i form av møter med Færøyene og Skottland i fjor høst.

Slik så lagoppstillingene ut da (også Erling Braut Haaland var skadet den gangen):

– Han har vært den jevneste og beste spilleren for meg, så det er en ny situasjon hvis vi kommer dit at han ikke spiller. Vi får håpe i det lengste og forberede oss på begge alternativer. Så får vi se hvilke andre spillere som er tilgjengelig. Plutselig dukker det opp en skade eller to. Så handler det om relasjoner og sammensetning, sier Solbakken.

Kartet under viser Ødegaards bevegelser på landslaget. Jo rødere farge, jo mer har Ødegaard vært i den posisjonen.

Da Ødegaard måtte ut mot Østerrike på Ullevaal, var det Kristian Thorstvedt som kom inn. Han gikk rett inn i rollen som Ødegaard hadde spilt og Solbakken gjorde ingen endringer taktisk.

– Det kan Kristian klare på en god dag, sier Solbakken.

– Han er en mulighet som erstatter i Ødegaard-rollen?

– Kristian er én av dem som er aktuelle for det. Hos meg har ikke han vært en 90 minutt-spiller. Han har gjort mange gode innhopp og kan være aktuell i en kortere eller lengre periode, sier Solbakken.

Så vil han ikke spekulere for mye om hvilke navn som kan være aktuelle, men sier det kan bli små justeringer formasjonsmessig.

Men vi kan jo spekulere litt for Ståle. Kristoffer Løkberg er Viking-spiller og landslagsekspert for NRK.

– Det som blir det største savnet med Ødegaard ute, er evnen til å slå den kreative pasningen. Det er jo kanskje her en faktisk må se til Eliteserien for å kunne finne den beste norske spilleren på dette området: Magnus Wolff Eikrem, sier Løkberg til VG.

Bør Magnus Wolff Eikrem inn i landslagstroppen?

Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Bør Magnus Wolff Eikrem inn i landslagstroppen?

Eikrem storspiller for Molde som i de siste kampene virkelig har fått sving på sakene.

– Hvis en ser for seg et norsk lag med totaldominans på hjemmebane, spesielt hvis Ødegaard også har trøbbel inn mot Kasakhstan i november, bør han vurderes sterkt som en tydelig rollespiller i troppen, sier Løkberg, som er enig med Solbakken i at Oscar Bobb hadde vært det beste alternativet – hadde City-stjernen vært frisk.

Løkberg føler seg likevel trygg på at dette blir midtbanen mot Slovenia 10. oktober: Felix Horn Myhre – Patrick Berg – Sander Berge

Read Entire Article