Da Drammen Håndballklubb trakk Holon Yuvalim i andre runde av europacupen, var det på en måte en drømmetrekning. Det er et lag DHK skal slå.
For et av Norges beste lag skal slå et israelsk lag.
Men der var aberet: De er fra Israel.
Dermed startet heftig møtevirksomhet mellom DHK-ledelsen og politiet, med tanke på eventuelle demonstrasjoner og sikkerhet. Hallen ble besluttet stengt.
For tomme tribuner var likevel DHK best lørdag. De kom godt i gang, men israelerne hentet dem inn, og stor derfor 17-18 til pause. Mot slutten av andreomgangen dro blåtrøyene litt fra, og vant 35-29.
Returoppgjøret i e-cupen er allerede i morgen, også det i Drammenshallen. Med tomme tribuner.
– Kun fantasier setter grenser
PST har hevet trusselnivået i Norge til det nest høyeste, og det er angrep mot israelske eller jødiske mål som er årsaken til dette.
DHK har hatt flere møter med PST og politiet de siste ukene, hvor de har diskutert trusselnivået og sikkerhet.
– Vi har gitt politiet en rekke modus på hva en trusselutøver kan gjøre. Det er kun fantasien som setter grenser, sier enhetsleder Arnfinn Ellefsen i PST.
– Vi må tenke alle scenarioer. Fra terror til en demonstrasjon. Vi har tatt opp og har planer for å kunne håndtere det som skal skje, sier sjef for Drammen politistasjon, Øyvind Aas.
– Hvordan vil sikkerheten være rundt det israelske laget?
– Vi skal sikre at det ikke skjer noe galt med dem. Det er en beredskap vi vil ha 24/7. Mens de er her og spiller kamper skal vi håndtere det på en god og trygg måte her i byen, forteller Aas.
Den store kontrasten
Vårens 1996 fylte DHK Drammenshallen til randen, da de spilte europacup. Det endte med at gutta skrev norsk idrettshistorie, som det første norske laget som gikk til topps i en internasjonal turnering.
Kontrasten til helgas kamper kunne ikke vært større.
Hallen er den samme, og mye ser likt ut, men det er ingen som får se hva som skjer.
Da U19-landslaget i fotball møtte Israel i Skien i mars, ble det bråk på utsiden av stadion. Politiet måtte bruke tåregass for å holde demonstranter unna portene.
Det er nå litt over et år siden krigen i Midtøsten startet, etter at Hamas gjennomførte et terrorangrep mot Israel. Israelske myndigheter har siden svart med store angrep, som har kostet mange palestinske liv.
I det siste har krigen fått et større omfang, og involverer nå også Libanon og Iran.
I tillegg til tomme tribuner vil ikke kampen sendes på TV. Klubben har heller ikke markedsført kampene.
– Vi har ikke gjort noen promotering av kampen. Så her er det en lav profil i forhold til disse kampene, sier styreleder Ragnhild Larsen-Nyhus Haaning.
Publisert 26.10.2024, kl. 15.20 Oppdatert 26.10.2024, kl. 15.32