Har likestillingsombudet (LDO) for lite å gjøre?

1 week ago 5



I dagens avis kan vi lese at det ikke lenger er lov for frisørsalonger å ha ulike priser for menn og kvinner.

Foto: Kjartan Bjelland

Likestillings- og diskrimineringsombudet har kritisert salonger som fortsatt bruker kjønnede kategorier som «dameklipp» og «herreklipp». Det er ulovlig for frisører å ha ulike priser for menn og kvinner, og ifølge ombudet er det kjønnsdiskriminerende.

– Ulovlig for frisørsalongene å drive slik

Jammen har vi mye rart å være opptatt i i dette annerledeslandet. Mens kriger raser i Ukraina, i Libanon og på Gaza stripen med fryktelige følger for befolkningene, er vi her hjemme mest opptatt av været, hvilke vaksiner vi skal takke ja til, hva naboen har av inntekt og formue og nå altså at frisøren ikke skal prise sine tjenester ut fra kundens kjønn. Har likestillingsombudet (LDO) for lite å gjøre eller er dette en prioritert oppgave for de til sammen 37 ansatte (2018)?

Foreslår at neste gang regjeringen inviterer representanter fra Taliban med privatfly til Norge, med mål om å få de til å endre forhold i Afghanistan, at også dette blir et emne å drøfte.

I Afghanistan er det nok ikke dette som er tema, men om kvinner i det hele tatt kan få ta av seg sin burka for å klippe seg.

Read Entire Article