– Har alltid undervurdert henne

1 month ago 21



USA-valget 2024:

CHICAGO (TV 2): TV 2 har møtt tre av Kamala Harris sine venner fra hjemstaten California. De beskriver henne som en smart advokat med god sans for humor, og sier at hun ikke må undervurderes.

 Marco Bello / Reuters / NTB
NOMINASJON: Kamala Harris holdt i natt sin landsmøtetale for å markere at hun er demokratenes presidentkandidat i 2024. Foto: Marco Bello / Reuters / NTB

Publisert 23.08.2024 05:42

Matthew Rotschild er en del av Californias delegasjon til landsmøtet i Chicago, og har kjent visepresident Kamala Harris i snart 30 år. 

Han sier det var et stort øyeblikk å se henne bli nominert som demokratenes presidentkandidat. 

– Det er følelsesladet når du kjenner personen som ble nominert, og jeg kjente moren hennes også. Dette skjer på ordentlig, og det er så bra for landet vårt. Hun er, og dette mener jeg virkelig fra hjertet, en veldig god person, sier han til TV 2.

 Mathias Ask / TV 2.
DELEGAT: Matthew Rotschild er med i delegasjonen fra California. Han har kjent Kamala Harris i snart 30 år. Foto: Mathias Ask / TV 2.

Rotschild sier han skulle ønske at Kamala Harris sin mor, Shyamala, levde lenge nok til å se datteren holde landsmøtetale. Hun døde i 2009. 

– Hvis bare Shyamala kunne sett dette, sier Rotschild.

Han og Harris ble kjent med hverandre da de begge var unge advokater i San Francisco, og han skjønte tidlig at hun kom til å nå langt. 

– Vi visste alle at hun var en enestestående person og en veldig unik person å ha i livet mitt som venn. Hun var en kjempegod advokat og veldig smart og morsom. Hun har veldig god humor, sier han. 

Han beskriver henne som en person du kunne snakke med om alt.

– Enten det gjaldt kjærlighetslivet ditt, sport, politikk, nye restauranter eller hvordan det går med felles bekjente. Hun er et godt menneske. Hun er en person du vil ha som venn, og jeg tror hun kommer til å bli en kjempegod president, sier han.

Undervurdert

Hala Hijazi har jobbet for det demokratiske partiet i California i flere tiår og ble kjent med Harris i 2002 da hun stilte til valg for første gang som statsadvokat i San Francisco.

Harris var en underdog, men takket være en iherdig valgkamp der hun gikk dør til dør for å sanke stemmer, endte hun opp med å vinne med 56 prosent av stemmene. 

 Mathias Ask / TV 2
UNDERVURDERT: Hala Hijazi sier Harris ofte har blitt undervurdert av andre i løpet av sin politiske karriere. Foto: Mathias Ask / TV 2

– Folk har alltid undervurdert henne, men hun har alltid klart å nå toppen, sier Hijazi til TV 2. 

Nå ser hun frem til å stemme på Harris i november. 

– Jeg er 100% sikker på at hun kommer til å slå Trump, sier hun. 

Mentor 

Californias viseguvernør Elena Kounalakis holdt en tale på landsmøtet der hun omtalte Harris som sin mentor. 

I et intervju med TV 2 utdyper hun. 

– Jeg har kjent Kamala i 22 år. Vi møttes da jeg jobbet for et eiendomsselskap og hun var statsadvokat i San Francisco. Vi pleide å møtes til lunsj for å snakke om jobb og siste nytt, sier hun.

Under en av disse lunsjene fortalte Kounalakis at en kollega hadde snakket nedlatende til henne fordi hun var kvinne. Da fikk hun en oppmuntring fra Harris.

– Hun sa «Elena, ikke la noen få deg til å føle deg liten», sier Kounalakis. 

 Mathias Ask / TV 2
MENTOR: Californias viseguvernør Elena Kounalakis beskriver Kamala Harris som sin mentor. Foto: Mathias Ask / TV 2

Kounalakis, som kommer fra en familie som har gitt store økonomiske bidrag til det demokratiske partiet, sier hun har Harris å takke for sin valgseier i 2018. 

I primærvalget var det hele 11 kandidater, men Kounalakis hadde et ess i ermet. Harris, som var senator i California på den tiden, gikk ut offentlig og støttet henne. 

TV-reklamene med en av Californias mektigste politikere gjorde at Kounalakis vant primærvalget med 25 prosent av stemmene, og noen måneder senere ble hun valgt til Californias første kvinnelige viseguvernør. 

– Hun tok en sjanse. Hun stolte på instinktene sine og fordi hun trodde jeg kunne vinne. Og hun visste at hvis jeg vant så ville jeg knuse glasstaket, sier Kounalakis. 

Første kvinnelige president 

Nå er det Harris som forsøker å knuse et glasstak og bli USAs første kvinnelige president. 

I sine tre første år som visepresident var oppslutningen til Harris ofte lavere enn Joe Bidens. 

 Win McNamee / Getty Images / NTB
HISTORISK: Kamala Harris er allerede USAs første kvinnelige visepresident. Nå forsøker hun å bli landets første kvinnelige president. Foto: Win McNamee / Getty Images / NTB

Men det har endret seg nå som hun er blitt presidentkandidat.

Kounalakis mener dette er fordi hun endelig har fått muligheten til å vise seg frem. 

– Jeg har alltid trodd at hvis hun fikk muligheten, så ville folk i hele Amerika se henne i samme lys som vi fra California ser henne. Og det er slik folk ser henne nå. Så jeg er veldig glad for at ting har snudd, sier hun. 

Read Entire Article