Han manet menn til kamp etter jentemordene i Southport. Nå blir han selv igjen beskyldt for overgrep mot kvinner.

1 month ago 48



Han ba britiske menn forsvare landets grenser etter knivangrepet i Southport. Få uker senere viser det seg at det er en ny etterforskning mot Andrew Tate for utnyttelse av kvinner.

Maskert politi slo i morgentimene til mot Andrew Tate og broren Tristans hjem utenfor Romanias hovedstad. Årsaken er en ny etterforskning for menneskehandel og sedelighetsforbrytelser. Foto: Vadim Ghirda, AP / NTB

Publisert: 21.08.2024 22:35

Kortversjonen

Den kontroversielle influenseren og selverklærte «misogynistenmisogynistenPerson som hater eller forakter kvinner (og det som oppfattes som kvinnelig). Kilde: Det norske akademis ordbok» Andrew Tate har lagt bak seg et par begivenhetsrike år, på godt og vondt.

Etter å ha tatt sosiale medier med storm, med spisse budskap om maskulinitet, selvrealisering og kjønnsroller, ble han en av verdens mest «googlede» og omtalte menn.

Men i desember 2022, ble han, broren Tristan og to rumenske kvinner pågrepet for menneskehandel, voldtekt og etablering av en organisert kriminell gruppe med hensikt å utnytte kvinner seksuelt.

I august 2023 slapp de to britisk-amerikanerne ut av husarrest i Romania, men mistankene mot dem der har vokst til tiltaler. De benekter anklagene, men det blir stadig flere anklager mot dem.

Under oppseiling over tid

Onsdag morgen gjennomførte rumenske myndigheter nye razziaer mot fire boliger i og rundt hovedstaden Bucuresti.

Det melder Direktoratet for etterforskning av organisert kriminalitet og terror (DIICOT).

Tate-brødrenes hjem var et av stedene.

Bakgrunnen for razziaene til er mistanke om menneskehandel, sex med en mindreårig, hvitvasking og vitnepåvirkning.

Flankert av maskert og bevæpnet politi møtte Andrew Tate et stort presseoppbud utenfor hjemmet sitt onsdag morgen. Foto: Vadim Ghirda, AP / NTB

Representanter for Tate-brødrene bekrefter at ransakelsesordren blant annet er basert på mistanke om menneskehandel og hvitvasking.

Anklagene som har kommet frem onsdag, har vært etterforsket over lengre tid, melder BBC.

Tate: – Det gode vinner alltid til slutt

Andrew Tate ble i 2017 utestengt fra Twitter for blant annet å ha skrevet at det i visse situasjoner er kvinners egen skyld om de blir voldtatt. Fem år senere, etter Elon Musks oppkjøp og omdøping, fikk han komme tilbake på plattformen.

Der har han gjennom dagen kommentert på den nye utviklingen i saken, som han mener er en konspirasjon for å kneble ham.

Ifølge Tate selv, skal en av ransakerne ha sagt at til ham at «han må ha gjort noen veldig sur».

– Bakvaskelse er dere hovedverktøy, og prosessen er straffen. Uheldigvis for dem – det gode vinner alltid til slutt, skriver Tate i en X-melding.

Tristan Tate kostet på seg et smil da han ble geleidet ut portene til hjemmet han deler med sin bror, Andrew. Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea / Reuters / NTB

Spredte falsk informasjon

Selv om Andrew Tate mener at beskyldningene mot ham er falske, er han ikke fremmed for selv å fare med falske opplysninger.

The Times har laget en liste over personer avisen mener bidro til å piske opp de innvandringsfiendtlige opptøyene som startet etter at tre småjenter ble knivdrept på en danseskole i Southport 29. juli. Tate er en av personene på denne listen.

I en video delt med nesten ti millioner følgere på X, videreformidlet Tate et rykte om at 17-åringen var en nyankommen, muslimsk båtflyktning.

Han ba britiske menn våkne opp og forsvare landets grenser. Samtidig oppfordret han til protester mot innvandringen.

I virkeligheten er gjerningsmannen født i Cardiff, har rwandiske foreldre og er ikke muslim.

Protester og opptøyer spredte seg til hele Storbritannia i kjølvannet av knivstikkingene i Southport. Foto: Hollie Adams, Reuters / NTB

Britisk politi om Tate: Bidrar til mer vold mot kvinner

Én uke før knivstikkingene i Southport la britisk politi frem en rapport som viser at vold mot kvinner og jenter har nådd «epideminivåer».

Rapporten estimerer at dette gjelder to millioner kvinner årlig – bare i England og Wales. Mellom 2018 og 2023 har antall voldelige forbrytelser mot kvinner og jenter i Storbritannia økt med 37 prosent.

Spesielt én av de mulige årsakene skremmer dem.

Influensere som Andrew Tate får nemlig noe av skylden, skriver BBC.

Hjemme i Storbritannia anklages han blant annet for seksuelt overgrep.

En rumensk domstol har godkjent den britiske forespørselen om å utlevere ham. Det skjer først etter at saken i Romania er overstått.

Når Tate skal få svare på tiltale i retten er imidlertid uavklart.

Saken er nemlig ikke berammet, og enn så lenge må han bli Romania.

Read Entire Article