Han har alltid vært hennes forbilde

1 day ago 5



  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 04.10.2024 20:41

Kvinnen fra Skogbygda i Nes kommune sto nylig for tidenes norske prestasjon i enduro-VM, inkludert Dakar-kongen Ullevålseter, da hun ble nummer to.

– Pål Anders har vært forbilde, læremester og trener. Og han kjører fortsatt veldig fort. Derfor er det hyggelig å høre fra ham, sier Holt.

Til VG forteller hun en historie som er rørende:

– Da jeg ble født den 11/11 2001 hadde jeg en tvillingbror som døde. Jeg har alltid visst at jeg skulle hatt en tvillingbror og har alltid tenkt at ting jeg gjorde, gjorde jeg for begge to.

– Jeg ble på den ene siden kalt «Lille Rosa», men samtidig lekte jeg med motorsykler. Jeg gjorde både Barbie- og motorsykkel-siden. Jeg gjorde det på en måte for begge to.

I årevis har Vilde Marie Holt satset alt på motorsykkelkarrieren, hjulpet av en aktiv pappa i Torkil og en støttende mamma i Ingvild.

– Han skulle hete Hans Wilhelm. Jeg gjør dette litt for han også, det vil jeg si, fastslår hun om sin avdøde tvillingbror.

Pål Anders Ullevålseter har fulgt Holts vei på nært hold. Han mener den er spesiell:

– Hun har kommet så langt ved egen hjelp. Og ved hjelp av familien. Faren stiller opp i tykt og tynt og kjører Europa rundt med motorsykkelen hennes. Hun har bodd i store perioder i Portugal. Dette har vært hard jobbing. Jeg er sikker på at hun en dag kommer til start i Dakar-rallyet.

Som «Dakar-konge» vet Ullevålseter hva han snakker om. Hans ørkenbravader er behøring omtalt. Og Vilde Marie Holt drømmer absolutt om det samme:

– Ja, ja! Dakar er den ultimate drømmen. Det er motorsykkelsportens formel 1. Å kunne kjøre Dakar-rallyet er selvfølgelig store drømmen, og enduro er et av de beste springbrettene opp til Dakar. Jeg har også bakgrunn fra motocross, der det er stor hastighet, mens enduro har det tekniske aspektet.

– Det kommer! Dakar-rallyet kommer! Hun er ennå veldig ung, sier Ullevålseter.

Foto: Fred Ccy

Vilde Marie Holt kan understreke på at hun er ung - sammenlignet med konkurrentene.

– Jeg er 22 og mange av konkurrentene er på slutten av 20-tallet. Jeg er den yngste som har stått på pallen i VM i år.

For noen uker siden var det NM - med både Ullevålseter og Holt til start.

– Der ble jeg nesten sjokkert over hvor bra hun kjørte, sier Ullevålseter.

– Og Vilde er ikke alene. Det kommer flere jenter, mener han.

Ullevålseter mener også det er et pluss at Vilde Marie Holt i høst startet med studier på Norges Idrettshøgskole.

– Hun har godt av å lære mer om idrett og treffe folk fra andre idretter og lære, mener motorsykkelprofilen som selv slo samtlige konkurrenter i Mesternes Mester, der han møtte blant andre Hanne Haugland, Karoline Dyhre Breivang, Tom Hilde og Drillo-datter Kine Olsen Vedelden.

Tilbake til Vilde Marie Holt, som nå skal forberede seg til en ny sesong:

– Jeg hadde ikke trodd jeg skulle komme på pallen allerede i årets VM. Men det gir inspirasjon videre.

Read Entire Article