Haaland snudde til seier med to scoringer – stolpen hindret nytt hattrick

5 days ago 9

(Manchester City - Brentford 2–1) Marginene fratok Erling Braut Haaland (24) hans tredje strake hattrick i Premier League – men to nye scoringer gjør at ingen spiller noen gang har startet bedre.

Erling Braut Haaland scoret to mål i første omgang mot Brentford. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB

Publisert: 14.09.2024 17:56

Haaland scoret både 1-1 og 2-1-målet til Manchester City i første omgang, etter Brentfords sjokkstart tidlig i kampen.

Da begynte man nesten å forvente et tredje mål, nok et hattrick, som ville gjort ham den første til å klare tre tripler på rad i engelsk toppfotball siden 1946.

Men tross flere store sjanser mot slutten av kampen, der et skudd blant annet traff klokkeklart i stolpen, fikk han ikke sitt tredje strake hattrick i Premier League.

To mål betyr at han har hele ni scoringer på sesongens fire første ligakamper. Ingen har startet en ligasesong bedre – forrige rekordinnehaver var Wayne Rooney med sine åtte mål på sesongens første første.

Se 1–1-målet her:

For andre hjemmekamp på radandre hjemmekamp på radIpswich tok ledelsen da de var på besøk for tre uker siden, men tapte til slutt 1-4. ble det sjokkstart.

Yoane Wissas åpningsmål for Brentford etter 22 sekunder var det raskeste baklengsmålet hjemmelaget har sluppet inn siden Premier League-æraen startet i 1993.

Og igjen, Haaland til 1–1 etter en retningsforandring i boksen.

Han tok en liten æresrunde ned mot hjørneflagget for å feire, men var kjapt tilbake på midtstreken: Dette var bare begynnelsen.

Like etter fullbyrdet han snuoperasjonen da han skjermet unna Brentford-forsvaret og chippet inn 2–1. Feiringen var igjen nøktern: En tommel opp nede ved hjørneflagget.

City jobbet på for at Haaland skulle fått sitt tredje, men Brentford forsvarte seg godt utover i andre omgang. Sjansene kom imidlertid jevnere og jevnere, og Haaland fikk tre store sjanser etter 80 minutter.

Én av dem i stolpen, én blokkert og én godt reddet av keeper.

Hattricket ble hindret, og Haaland må vente litt til på sin scoring nummer 100 i lyseblått. Lørdagens mål var nummer 98 og 99.

Og det gjør ikke måltallene hans mindre oppsiktsvekkende:

Måldobbelen har et spesielt bakteppe.

Onsdag denne uken kom nyheten om at hans nære støttespiller og familievenn Ivar Eggja var gått bort i en alder av 59 år gammel.

Derfor var det usikkert om Haaland kom til å spille kampen, ettersom han hadde muligheten til å ta noen dager fri.

– Det var triste, triste nyheter, sa manager Pep Guardiola fredag – og sa at «alle våre tanker er med dem».