Haaland reagerer på landslagsforfatter: – Hadde klødd meg litt i hodet

4 hours ago 4



– Det er ikke bra, selvfølgelig, at noen – vi vet vel ikke hvem det er – men at noen gjør det. Det er åpenbart ikke bra at noen, en journalist og akkurat nå en agent skriver en bok om det, sier Haaland på pressekonferansen.

Boken «Slaget om landslaget» er skrevet av TV 2-journalist Magnus Braaten og tidligere TV 2-journalist Arilas Berg Ould-Saada.

Det er meldinger fra landslagets gruppesamtale på WhatsApp som er presentert i flere utdrag i den nye boken, som ble gitt ut tidligere i høst.

Ould-Saada startet 1. oktober i jobben som agent i agentfirmaet Keypass, som har blant andre Alexander Sørloth og Sander Berge i stallen.

– Det får være slik det er. Hadde mitt agentteam ansatt han i teamet, så hadde ikke jeg vært så glad for det, sier Haaland.

Landslagsuttak fotball

AGENT OG FORFATTER: Arilas Berg Ould-Saada – her fra tiden som VG-journalist.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

På spørsmål fra VG om han har reagert på at flere av spillerne på landslaget er representert av samme firma, svarer Haaland:

– Jeg jobber ikke med ham jeg, og jeg jobber ikke med det firmaet. Men hadde Rafaela (Pimenta, Haalands agent) sendt meg melding om at han hadde blitt ansatt, så hadde jeg klødd meg litt i hodet og stussa litt på det.

NRK har kontaktet Ould-Saada om Haalands sitater, men har foreløpig ikke fått svar.

Flere av de norske spillerne avslørte tirsdag at det hadde blitt reagert internt som følge av lekkasjene som kom frem i boken.

Vikarkaptein

Det er andre gang i år at Haaland stiller på en pressekonferanse i regi av landslaget. Han gjorde også det i forbindelse med kampen mot Tsjekkia i mars. Da var det den første pressekonferansen han stilte opp på siden september 2022.

Haaland er kaptein for Norge, i skadefraværet til Martin Ødegaard.

– Jeg tror det viktigste er å være seg selv, sier Haaland om kapteinsrollen.

– Sånn som hver gang jeg går ut på Ullevaal og spiller for Norge, så er det kjekt. Jeg gleder meg, sier han på pressekonferansen.

Se hele pressekonferansen her:

Klokken 11.15 holder Erling Braut Haaland og Ståle Solbakken pressekonferanse før torsdagens kamp mot Slovenia.

Den norske superstjernen har hatt en glimrende start på sesongen i Manchester City, med elleve mål på ti kamper.

På landslaget har han spilt to kamper i høst, hvor han ble matchvinner med 2-1-scoringen mot Østerrike for en måned siden.

24-åringen står med imponerende 32 mål på 35 landskamper, kun ett mål bak den snart 90 år gamle landslagsrekorden til Jørgen Juve på 33 mål.

Uten at det er noe han tenker mye på. Etter å ha sagt at han synes det blir kjekt å slå den, spurte TV 2 om det er noe han bryr seg om. Svaret kom raskt.

– Nei.

Erling Braut Haaland under en landskamp for Norge.

STJERNE: Haaland er kaptein for Norge i de to kommende kampene i Nasjonsligaen.

Foto: NTB

Viktige kamper i veien mot VM

Norge har fått en solid start i Nasjonsligaen med fire poeng på to kamper. Riktignok var det stor norsk skuffelse etter uavgjort borte mot Kasakhstan, men det ble fulgt opp med hjemmeseier mot Østerrike.

Torsdag er det Slovenia som venter på Ullevaal, før Norge skal spille borte mot Østerrike på søndag.

Suksess i Nasjonsligaen kan gjøre at Norge både får en lettere trekning i VM-kvalifiseringen og muligheten til å få en playoff-plass.

Publisert 09.10.2024, kl. 10.34 Oppdatert 09.10.2024, kl. 12.28

Read Entire Article