Grønbæk-scoring og Poulsen-magi for Danmark

1 month ago 18



(Danmark-Serbia 2–0) For tre måneder siden var ikke Albert Grønbæk god nok for Danmark. Nå dominerer han for «de danske drenge».

Albert Grønbæk feirer for sin første landslagsscoring. Foto: Ritzau Scanpix Denmark / Reuters / NTB

Publisert: 08.09.2024 19:52

Etter en strålende start mot Sveits i den første Nations League-kampen på nivå A ventet en reprise fra den siste gruppespillskampen i EM da Danmark tok imot Serbia i et fullsatt Parken.

Der fikk tidligere Bodø/Glimt-spiller Albert Grønbæk sjansen på nytt for det danske landslaget etter at han fikk debuten i 2–0-seieren mot Sveits for tre dager siden.

Danskene virket å ha god kontroll på Serbia i den første omgangen uten å skape de aller største sjansen, men syv minutter før pause vartet danskene opp med festfotball.

Albert Grønbæk kombinerte lekkert med et hælspark til Antonio Nusa-lagkamerat Yussuf Poulsen. RB Leipzig-spissen serverte ballen tilbake til den tidligere Glimt-yndlingen som iskaldt sendte Parken til himmelse med sin første landslagsscoring.

— Han var et friskt pust, og det er et klassemål, sa TV 2 sin fotballekspert Nicklas Bendtner om scoringen til Albert Grønbæk.

  • Antonio Nusa debuterte med seiersmål for Yussuf Poulsen og co. i Leipzig:

I juni sa den daværende danske landslagssjefen Kasper Hjulmand til VG at Grønbæk var ganske langt unna den danske EM-troppen

Nå spiller Grønbæk i franske Rennes etter overgangen fra Bodø/Glimt i sommer, og har spilt to av to mulige landskamper etter overgangen under fungerende landslagssjef Lars Knudsen.

Danskene gikk til pause med 1–0, uten at LSK-trener David Nielsen var nevneverdig imponert.

  • Fikk du med deg denne?

— Vi mangler et mål til. Rent spillemessig mangler vi å finne ut hvordan vi ønsker å se ut når vi slår innlegg, sier Nielsen som var ekspert for dansk TV 2.

Albert Grønbæk fikk 59 minutter før han ble klappet av, og like etterpå viste Yussuf Poulsen at han ikke bare er en tilrettelegger.

Leicester-spiller Viktor Kristiansen slo inn fra venstre - og så viste Yussuf Poulsen kvalitet fra øverste hylle. Leipzig-spissen kastet seg rundt og brasset inn Danmarks andre for kvelden til eufori fra det danske publikummet.

Danmark var nære å legge på til 3–0 fem minutter før slutt, men 19-åringen Patrick Dorgu sendte avslutningen himmelhøyt over.

Danmark står dermed med seks av seks mulige poeng og troner alene på toppen i en gruppe med Sveits og Spania i tillegg til Serbia.

Read Entire Article