Glimts Champions League-drøm knust

1 month ago 23



(Røde Stjerne-Bodø/Glimt 2–0, 3–2 sammenlagt) Balkan-marerittet fortsetter for Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt. I Serbia var de aldri i nærheten.

Foto: Nikola Krstic / NTB

Dermed ble det en gjentakelse fra kvelden i Zagreb for to år siden hvor Glimt-guttene led samme skjebne som onsdag kveld.

– Det er fortjent etter det vi har sett i kveld, sa Jesper Mathisen hos TV 2.

Glimt skal spille gruppespill i Europa League - noe som nok føles som en fattig trøst på en kveld hvor bortelaget var favoritter til å ta seg inn i Champions League.

– Jeg synes vi spiller en 1. omgang der vi hiver bensin på deres bål. Vi spiller mer bakover enn fremover, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV 2.

Underveis i oppgjøret skrev tidligere storscorer Ole Martin Årst på X at Røde Stjerne virket bedre forberedt.

– Hadde bare på følelsen av at fokuset på å «ufarliggjøre» heksegryta der nede, kanskje gikk utover entusiasmen og viljen til Glimt, skriver Årst til VG.

Han legger til:

– Sier ikke at Glimt er blaserte, men sitter med følelsen av at man helt ærlig ikke ga det man hadde. Hverken når det gjelder kvalitet eller innsats.

– Og dette har vi opplevd så veldig mange ganger før... Det er meget mulig at de innad i Glimt tenkte annerledes, men en ting er sikkert. Spillerne blir preget av alt som skrives før en kamp.

Konfrontert med Årsts uttalelse, sier Ulrik Saltnes at han er helt uenig.

– Det hadde vært noe, å reise ned hit og ikke gi alt. Det var en overfladisk analyse, sier Saltnes til VG.

– Først og fremst tror jeg vi blir veldig prega av starten. Når du får den avstanden i laget og du ikke får det til, ser det kanskje ut som du ikke gir alt, men det handler ikke om det.

Glimts midtbanegeneral Patrick Berg medgir imidlertid at lite stemte denne kvelden.

– Jeg synes vi blir for feige i 1. omgang, sier Berg til TV 2.

– Vi har sluppet inn tre dødballmål og må bare innse at vi ikke er gode nok.

Kjetil Knutsen

Skuffet Glimt-trener

Det hadde vært mye fokus på heksegryta som kom til å møte Glimt-spillerne i Beograd. Selv virket de ganske komfortable på forhånd og tenkte at dette ikke skulle prege dem nevneverdig.

En vegg av lyd møtte Glimt-spillerne på vei inn til kamp. På vei inn igjen til hvilen virket Glimt paralyserte.

– Vi får justert litt i pausen, men så slipper vi igjen inn en dødball. Vi er ikke på det nivået jeg håpet og trodde vi skulle være på. Vi blir løpende litt etter. I dag må vi si at vi tapte for et bedre lag, sier Kjetil Knutsen i TV 2-intervju.

RØDT LYS: Som et slags mayday for Bodø/Glimt. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB

Bodø-laget ble spilt ut etter alle kunstens regler og hadde ingenting å komme med. Kun en god Nikita Haikin i målet holdt Glimt inne i kampen.

Det eneste han ikke klarte å stoppe var straffesparket til Bruno Duarte, som hjemmelaget fikk etter en unødvendig felling fra nylig landslagsuttatte Fredrik Sjøvold.

– Klønete forsvarsspill, var dommer fra TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Sjøvold har hatt fantastisk utvikling. Jeg er ikke ute etter å ta enkeltspillere. Livet er læring, sier Kjetil Knutsen til TV 2.

KALDDUSJ: Glimt-spillerne fikk en tøff start. Foto: MARKO DJOKOVIC / EPA / NTB

Trøsten etter 45 minutter med nedsabling var at Glimt fortsatt var med. Sto 2–2 seg sammenlagt, ville det gå til ekstraomganger.

Men koket fra nærmere 50 000 serbere har slukt større lag enn Glimt tidligere. 14 minutter inn i omgangen kom spiker nummer to i den nordlandske Champions League-kisten.

Midtstopper Uro Spajic knuste Fredrik Bjørkan i Glimt-feltet på en corner. Ballen trillet inn i lengste hjørne. Nå måtte Glimt ha mål.

– Røde Stjerne var så mye bedre både individuelt og i duellene, sier Morten Langli i TV 2-studio.

Philip Zinkernagel ble satt inn for en svært anonym Kasper Høgh. Samtidig kom regnet over arenaen. Serberne danset og koste seg på vei inn i Champions League. Glimt hadde lite å komme med.

Nok en gang mislykkes altså et norsk lag - landslag eller klubblag - i kvalifiseringen.

– Jeg er helt sikker på at et norsk lag kommer inn i Champions League de neste årene, sier Patrick Berg til TV 2.

Røde Stjerne skal spille Champions League. De som vil vite litt om hvordan det kan være på Rajko Mitic Stadion kan ta en telefon til Bodø.

Read Entire Article