Går månedskortet ditt ut i dag eller i morgen? Da kan du gjøre lurt i å vente med å kjøpe nytt.

1 month ago 19



Byrådet har lovet å senke månedskortprisen helt ned til 499 kroner i løpet av valgperioden. Når neste kutt kommer, er uklart.

Søndag blir det billigere å kjøpe månedskort i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB

Publisert: 29.08.2024 21:05

Kortversjonen

Hvis månedskortet ditt utløper i dag, eller de nærmeste dagene, gjør du trolig lurt å vente litt med å kjøpe nytt. Søndag senkes nemlig prisen på månedskort med 150 kroner.

I dag koster et månedskort for Oslo (sone 1) 897 kroner. Men fra 1. september, altså søndag, settes prisen ned til 747 kroner for voksne.

For studenter senkes prisen fra 537 til 448 kroner. Og fra 449 til 374 kroner for honnør. Prisen på enkeltbilletter endres ikke. Men rabattordningen som gjør enkeltbilletter billigere jo flere du kjøper, vil fortsatt gjelde.

Billigere kollektivbilletter er et av byrådets store valgløfter.

– Vi gjør nå det første kuttet i månedskortprisen på over 15 år. Det er jeg veldig glad for, og jeg håper det vil oppmuntre enda flere til å reise kollektivt, sier samferdselsbyråd Marit Vea (V) til Aftenposten.

Marit Vea er byråd for miljø og samferdsel i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB

Vil ikke svare på når neste kutt kommer

Prisreduksjonen er i underkant av 17 prosent, og finansieres av Oslo kommune. Kuttet vil koste Oslo kommune omtrent 300 millioner kroner på årsbasis.

Men: Ifølge byrådserklæringen, skal prisen på månedskort helt ned til 499 kroner i løpet av valgperioden. Når neste priskutt kommer, er ikke bestemt.

– Når kommer neste priskutt, og hvor stort vil dette kuttet bli?

– Jeg kan ikke forskuttere fremtidige budsjetter, men billig og bra kollektivtrafikk kommer til å være en viktig prioritering for byrådet når vi lager budsjetter, svarer Vea.

Aftenposten har også spurt byråden om hun kan du garantere at byrådet vil holde løftet om å senke månedskortprisen til 499 kroner i løpet av valgperioden.

Byråden gjentar at hun ikke kan forskuttere fremtidige budsjetter.

Read Entire Article