Går du med tynn jakke? Så ta da mine heeeender og føøør meeeg frem...

1 week ago 11



DRØSET: Nå starter det. Du må ikke være åpen i halsen.

Tynn jakke, ja. Akkurat. Foto: Magnus Kolstad
  • Letolin

    Letolin

Publisert: Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

iconDrøset

Drøset er et skråblikk skrevet av utvalgte journalister i Aftenbladet.

Høsten er over oss. Det betyr én ting: Du må være på vakt. Farene lurer rundt alle hjørnene, og hvis du står på andre siden av det hjørnet, ja ...

For å berge liv og helse går vi derfor ut med sterke advarsler mot det følgende:

Sitte i trekken: Altfor mange sitter i trekken. Særlig barn, gravide, folk med underliggende sykdommer og svak tarm må være forsiktige her. «Det trekker litt, men så farlig er det vel ikke?», sa folk. Så sa de aldri noe mer.

Sitte i gjennomtrekken: Dobbelt så farlig som å sitte i trekken. Gjennomtrekken er den sikre død. Å sitte i gjennomtrekken er direkte livsfarlig, ikke bare for folk med underliggende sykdommer, gravide og svaksynte, men også for folk som er friske, raske og for eksempel er mellomledere i privat sektor. Husker dere Kristoffer Columbus, mannen som oppdaget McDonald’s? Han ble sittende i gjennomtrekken. Han er død nå, for å si det sånn.

Gå åpen i halsen: Aiaia, her finner vi årsaken til mye elendighet, splitta familier og sorg. Å gå åpen i halsen er som å invitere inn både lungebetennelse, kolikk, kronisk urinveisinfeksjon, kolera og malaria. Går du åpen i halsen, kan du like godt bare ringe Hviding med en gang og reservere time.

Gå med tynn jakke: Så ta da mine heeeender og føøør meeeg frem ...

Gå uten fleece: Så du tenker at du ikke trenger å ta på deg den fleecen? Da kan vi bare lyse fred over ditt minne med en gang.

Sitte uten pledd: Et godt pledd redder liv. Min kone satt en del uten pledd i ungdommen. Det betaler hun dyrt for nå, i form av snue, harking, glutenintoleranse og flakkende blikk. Bruk pledd, også dere ungdommer.

Fryse på beina: En personlig, og ganske sterk, fortelling: Jeg frøys på beina i oktober i fjor. Nå sitter jeg her, med snue og vondt i viljen.

Høsten er over oss. Det er alvor nå.

Publisert:

Publisert: 28. september 2024 12:09

Read Entire Article