Gabriel (15) og Noah (16) reddet mann timer før de selv døde

1 month ago 22



Dødsulykken i Rogaland:

Kort tid før de to tenåringene omkom i en ulykke på fjorden, bidro de selv med å redde livet til en mann som hadde falt av en vannskuter.

Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15) og Noah Østerhus Ask (16)
OMKOM: Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15), til venstre, og Noah Østerhus Ask (16). Foto: Privat

Publisert 03.09.2024 08:59 Sist oppdatert 2 minutter siden

Natt til søndag omkom tenåringsguttene Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15) og Noah Østerhus Ask (16) i en tragisk ulykke på sjøen i Hidlefjorden utenfor Stavanger. 

De to ble funnet nær der vannskuteren deres ble funnet.

Tirsdag skriver Aftenbladet at de to guttene utførte en skikkelig heltedåd, som de selv tipset avisen om.

«Stygg vannskuterulykke i Ryfylke utenfor Talgje. Personen er trygg, men vannskuteren ble delt i to og holdt på å synke. To 16 år gamle gutter var først på stedet og fikk tak i hjelp til vedkommende», skrev Gabriel Johan Misiewicz-Myhre i en tips-epost til Aftenbladet.

Han forklarte videre at vannskuteren hadde truffet en stor bølge, og at føreren var blitt kastet av. Senere bekreftet han at de to 16-åringene som kom hjelpende til, var ham selv og en kompis, skriver avisen. 

Misiewicz-Myhre la også ved et bilde av kranbåten «Restless Challenger», som var tatt fra en blå vannskuter. 

Etter å ha fått kontakt med mannen som var involvert i ulykken, varslet de to guttene kranbåten, som allerede befant seg i området, for å be om hjelp, skriver Aftenbladet.

Mannskapet på kranbåten fikk ifølge avisen mannen opp av sjøen, og fraktet både ham og den ødelagte vannskuteren i land.

– Foreldrene bekrefter at guttene hadde fortalt de at de hadde vært vitne til ulykken og hjulpet denne mannen, sier bistandsadvokat Maren Eide til TV 2.

– Det er så tragisk som det kan bli. Men det er klart at de er stolte over guttene sine, det var en skikkelig heltedåd.

Bistandsadvokaten sier til Aftenbladet at foreldrene til de to tenåringsguttene har det svært tungt. Begge de to omkomne har også søsken.

– Det er ikke lett å finne de rette ordene om en slik tragedie. Begge familiene har det helt forferdelig, og sorgen er overveldende. De er sterkt preget, sier Eide.

Elever og lærere ved Hetland VGS og Randaberg VGS er også preget etter døden til medelevene.

Rektor ved sistnevnte har oppfordret elvene til ikke å spre rykter om hva som kan ha skjedd, og viser til at saken fremdeles etterforskes. Det samme har politiet, som selv sier at de ikke har full oversikt over hele hendelsesforløpet.

 Elias Håvarstein  / TV 2
ULYKKE: En vannskuter heves opp av vannet etter at to unge menn ble funnet døde i sjøen i Hidlefjorden i Ryfylke. Vannscooteren ble funnet på Rossøy. Foto: Elias Håvarstein / TV 2

Det er altså uklart hva som forårsaket at de to guttene selv havnet i sjøen og omkom. 

En mann meldte fra til politiet etter å ha lest om ulykken i mediene søndag. 

Nå er han siktet for uaktsom forvoldelse av død, også omtalt som uaktsomt drap. Mannen nekter straffskyld, opplyste forsvarer Sigurd Rønningen mandag. 

– Han erkjenner ikke å ha gjort noe uaktsomt eller straffbart. Hvis det er han som har truffet dem, så synes han selvfølgelig at det er forferdelig, sa Rønningen.

Read Entire Article