Frykter alvorlig skade: – Jeg la meg på bakken og begynte å gråte

3 weeks ago 17



– Jeg kan ikke utelukke noe, sier Sunniva Hofstad.

Sunniva Hofstad skadet kneet på trening og er usikker på hvor alvorlig skaden er. Foto: Christine Schefte
  • Anne-Marit Dahl

    Anne-Marit Dahl

Publisert: 20.09.2024 13:05

Fredag formiddag kom Sunniva Hofstad på krykker til styrketreningen i Granåsen. Da var det gått et drøyt døgn siden det norske boksehåpet skadet seg på trening. Rundt det venstre kneet har hun en støttebandasje.

– Det gjør litt vondt, sier Hofstad til Adresseavisen.

Hun utdyper:

– Jeg må på MR-undersøkelse. Det kan være mye som er røket inni der, eller det kan være en liten skade. Vi vet ikke. Jeg må vente å se, sier hun.

Begynte å gråte

20-åringen har akkurat kommet i gang med full trening igjen etter noen uker med ferie. Det ble tap i første kamp i sommerens OL i Paris, og hun var motivert og gira til å trene mot nye mål - som neste års VM i England.

– Så klarte jeg å vri kneet på trening, sier hun dramatikken om utspant seg.

En MR-undersøkelse de neste dagene vil gi Sunniva Hofstad svar på hva som har skjedd med kneet hennes. Foto: Christine Schefte

Hun satt på knær på golvet og lente seg mot venstre da smertene kom på onsdagstreningen. Øvelsen er hun godt vant med.

– Jeg la meg på bakken og begynte å gråte. Jeg ropte etter Ole (Ole-Arne Næsgård, trener) og sa at det var vondt i kneet. Da bare sa han: Oh, shit.

Tidligere korsbåndskade

For Hofstad har en vond historikk når det kommer til knær. Det venstre korsbåndet ble operert for noen år tilbake. Kneet var erklært friskt, men hun har holdt seg unna ballidretter og alpinbakker for å minimere risikoen for ny skade.

– Så skjer dette på en boksetrening... Det er det samme kneet nå, men historikken er jo også at jeg kommer sterkt tilbake. Det skal jeg fortsette med, sier hun.

Når svarene på MR-undersøkelsen kommer, vet hun hvordan de neste månedene blir. Hun er forberedt på at noen av kampene de hadde planlagt i høst ryker.

Sunniva Hofstad er forberedt på at de planlagte kampene i høst ryker som følge av kneskaden. Foto: Christine Schefte

– Man må bare se framover. Det er kjipt, men det er en mulighet for meg selv til å bevise hvor mentalt sterk jeg er. At jeg klarer å jobbe videre uten å grave meg ned. Det er mange andre ting jeg kan jobbe med, sier Sunniva Hofstad.

Sunnivas vei mot OL ble til Adressa-dokumentaren «Sunniva - Kampen om OL-billetten». Se dokumentaren her.

Read Entire Article