Friidrettsstjernen Jakob Asserson Ingebrigtsen i nytt politiavhør i dag

1 month ago 12



I sommer har Ingebrigtsen tatt OL-gull på 5000 meter og verdensrekord på 3000 meter. I dag sitter han i avhør med politiet.

 Jakob Asserson Ingebrigtsen feirer OL-gullet på 5000 meter 9. august 2024. Foto: Martin Slottemo Lyngstad, Aftenposten

Publisert: 28.08.2024 12:28

Ingebrigtsen tok OL-gull på 5000 meter i Paris tidligere denne måneden. Søndag satte han ny verdensrekord på 3000 meter med tiden 7.17,55 i Polen. I dag sitter han i avhør med politiet.

Det bekrefter bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til Aftenposten.

– Avhøret er i gang og han ser frem til å bli ferdig, sier Larsen.

Da Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt for mishandling av ett av barna sine, henla politiet sakene mot flere av de andre barna. De klaget på avgjørelsen. I juli ble det klart at Jakob Asserson Ingebrigtsen fikk medhold av statsadvokaten.

Henleggelsen ble dermed omgjort, og det ble samtidig sagt at det ville bli foretatt nytt avhør av 23-åringen. Statsadvokaten ba samtidig politiet om å prioritere saken høyt.

Via sin bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen sa han i juli at han er enig i omgjøringen, men at han trengte fred og ro for å forberede seg til OL. De nye avhørene ble dermed utsatt til august.

 Jakob Asserson Ingebrigtsen smadret den 28 år gamle verdensrekorden på 3000 meter da han løp i Polen søndag. Foto: Aleksandra Szmigiel, Reuters

I slutten av april ble den kjente friidrettstreneren Gjert Ingebrigtsen tiltalt for mishandling av ett av barna sine. Han erkjenner ikke straffskyld.

– Gjert opplever seg dømt i folkedomstolen for disse forholdene, og det er derfor godt for ham at statsadvokaten har opprettholdt henleggelsene. At det bes om ytterligere etterforskning i en av sakene før også den eventuelt endelig henlegges, fremstår ryddig av statsadvokaten, sa forsvarer John Christian Elden da avgjørelsen fra statsadvokaten om ytterligere etterforskning kom.

Uenig i fremstillingen

Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner, mot én av de fornærmede i saken. Ifølge tiltalen skal mishandlingen mot ett av barna ha foregått over flere år og vært både fysisk og psykisk.

Gjert Ingebrigtsen er uenig i fremstillingen av hendelsene som tiltalen er basert på.

– Når det gjelder det forholdet han er tiltalt for, knyttet til ett av sine barn, er det fortsatt vår vurdering at det ikke har funnet sted noe straffbart forhold. Gjert ser frem til å få forholdet behandlet i domstolen, sa Elden i juli.

Samtidig som politiet tiltalte faren, ble de resterende sakene politiet har etterforsket, henlagt. Politiet anså ett forhold som foreldet, mens de fem siste forholdene ble henlagt på bevisets stilling. Foreldelsesfristen for slike saker er i dag ti år.

Fire av henleggelsene ble påklaget. 5. juli kom svaret fra påtalemyndigheten.

Der fikk altså Jakob Ingebrigtsen medhold på klagen. Det betyr at politiet nå etterforsker saken videre. Henleggelsene for de andre barna ble opprettholdt.

Read Entire Article