Fransk kvinne vitnet mot eksmannen i voldtektssak

1 month ago 16



En fransk kvinne, hvis eksmann er anklaget for å ha rekruttert flere titalls menn til å voldta henne mens hun sov, vitnet i retten i Avignon torsdag.

En fransk kvinne vitnet torsdag i rettssaken mot eksmannen, som er anklaget for å i ni år ha dopet ned og voldtatt henne. Mannen skal ha også ha rekruttert flere titall andre til å voldta kona, og overgrepene ble dokumentert på video. Foto: Lewis Joly / AP / NTB

Publisert: 05.09.2024 13:40

I retten sa hun at livet hennes ble reddet da politiet oppdaget filer med opptak av voldtektene på den daværende mannens datamaskin.

– Politiet reddet livet mitt ved å undersøke datamaskinen hans, sa 71-åringen til retten.

Den jevnaldrende eksmannen er en av 51 personer som anklages for å ha voldtatt henne. Han skal ha dopet henne ned med sovepiller i forkant av voldtektene.

Tirsdag svarte han ja da han ble spurt om han er skyldig i det han er anklaget for.

– Verden raste sammen

Torsdag fortalte kvinnen om hvordan etterforskere i november 2020 viste henne opptakene fra nesten tiår med seksuelle overgrep som var organisert og filmet av ektemannen mellom 2011 og 2020.

– For å være ærlig er dette skrekkscener for meg. Jeg ligger urørlig på sengen og blir voldtatt, sa hun om videobildene. Eksmannen satt samtidig med hodet bøyd fremover og lyttet.

– Verdenen min raste sammen. For meg raste alt sammen. Alt jeg hadde bygget opp over 50 år, sa hun.

Mannen ble tilfeldigvis avslørt da han ble tatt i å filme oppunder kvinners skjørt på en lokal dagligvarebutikk.

Filmet overgrepene

Ifølge politiet ble hun voldtatt rundt 200 ganger. Eksmannen sto for de fleste, mens fremmede som ble rekruttert via internett, sto for mer enn 90.

18 av de 51 som er siktet i saken, er varetektsfengslet. De fleste av dem kan få opptil 20 års fengsel om de blir dømt.

Eksmannen dokumenterte ugjerningene på en harddisk med en mappe merket «misbruk». Filene gjorde det mulig for fransk politi å spore mer enn 50 menn som er mistenkt for å ha voldtatt kvinnen.

En tredjedel av disse ble utpekt ved bruk av programmer for ansiktsgjenkjenning, ifølge påtalemyndigheten.

Eksmannens forsvarere har i retten spurt om paret hadde et åpent forhold, og om det er troverdig at hun ikke merket noe til overgrepene mens de pågikk. Parets tre barn forlot rettssalen i avsky, skriver AFP.

Kvinnen har insistert på at rettssaken skal være åpen for allmennheten, slik at all informasjon i saken kan bli åpent tilgjengelig. Rettssaken skal etter planen vare i fire måneder og avsluttes 20. desember.

Read Entire Article