Forut for rentemøtet: Landkreditt går alene ut med rentekutt

1 month ago 29



Banken kutter renten før Norges Banks rentemøte denne uken.

Banksjef Ole Laurits Lønnum i Landkreditt. Foto: Bård Gundersen / Landkreditt Bank

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Utlånsrentene settes ned med inntil 0,25 prosentpoeng. Det gjelder både personkunder og landbrukskunder.

Innskuddsrentene til Landkreditt holdes samtidig i ro.

– Nylig la vi frem historisk gode årsresultater for 2023. Dette ønsker vi nå at skal komme kundene til gode og setter ned utlånsrentene, sier konsernsjef Ole Laurits Lønnum i Landkreditt i en pressemelding.

Les på E24+

Dette er sentralbanksjefens boliglån

Landkreditt-konsernet hadde et overskudd på 318 millioner kroner etter skatt i 2023, med netto renteinntekter på 610 millioner kroner.

– Mange ønsker seg gode rentenyheter

Grepet kommer to dager før Norges Bank holder nytt rentemøte. Det er ikke ventet at sentralbanken skal kutte i styringsrenten denne gangen. Landkreditt venter heller ikke noen endringer på torsdag.

– Det har vært, og er fortsatt, en økonomisk krevende tid både i landbruket og privathusholdningene, og vi vet at mange ønsker seg gode rentenyheter nå. Det er vi veldig glade for å kunne bringe.

Toppsjefen legger samtidig ikke skjul på at rentekuttet er «et grep for å skape videre vekst».

– Vi har planer om å vokse videre i både landbruket og personmarkedet. Våre kunder skal føle seg godt ivaretatt og være trygge på at vi har blant markedets beste priser, både nå og over tid. Vi skal konkurrere i toppen.

Kraftige rentehopp

Norges Bank har jekket styringsrenten kraftig opp de siste årene for å få ned prisveksten og roe ned temperaturen i norsk økonomi.

I januar ble renten holdt uendret på 4,5 prosent, etter en noe overraskende renteheving i desember.

Sentralbanken har signalisert at det kun blir ett rentekutt i 2024, og at det ikke kommer før til høsten. På torsdag kommer Norges Bank med ny prognoser om renten fremover.

Mange banker har fulgt etter, og hevet sine boliglånsrenter i takt med økningene fra Norges Bank. Enkelte banker har likevel gått mot strømmen, og holdt igjen etter den forrige rentehevingen.

Les også

Den store renteuken: – Alle lurer på når rentekuttet kommer

Read Entire Article